23948sdkhjf

Politiet efterforsker fynsk leasingfirma

Firmaet har muligvis leaset stjålne biler uden at vide det.
KRIMI Fyns Politi og Skat har for tiden kikkerten rettet mod Danica Leasing - Drømmeleasing, der har afdelinger i Odense og Glostrup, skriver Ekstra Bladet. Konkret drejer det sig om fem biler, som leasingselskabet har kørende. Alle fem biler er dog blevet låst af politiet og Skat, fordi bilerne muligvis er klonede. Det vil sige, at deres oprindelige stelnummer er erstattet med et nyt, der typisk er hentet fra lovlige biler.

- Det er korrekt, at vi efterforsker en sag. Men fordi, der er tale om en verserende efterforskning, så har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Benny Linde Larsen, efterforskningsleder, Fyns Politi til Ekstra Bladet.

Ukendte om svindel
Danica Leasing - Drømmeleasing informerer lige nu sine kunder på Facebook, og her skriver virksomheden:

"Mht kloning har det desværre vist sig, at fem af de biler vi har kørende, som vi har købt direkte fra vores leasingtagere, har vist sig at være klonede. Med vores begrænsede tekniske viden omkring biler, da vi alle blot er sælgere, har det været rigtig svært for os at gardere os imod dette, da vi i disse tilfælde satte vores lid til synshallerne, da ingen af disse køretøjer blev købt, førend at kunden havde sørget for syn/toldsyn af disse. Ved at gøre det på denne måde så vi os sikre, idet vi antog, at synshallerne i DK ville have opdaget sådanne tilfælde."

Sådan skal kunderne gøre
Ifølge leasingfirmaet selv, så er der en række forholdsregler, de berørte kunder bør følge. Selv skriver de:

"Først og fremmest er det meget vigtigt, at I ikke begynder at gemme køretøjerne, få dem til at forsvinde eller lignende, da dette på ingen måde vil gavne hverken Jeres eller vores sag, da køretøjerne allerede er spærrede, og dermed ubrugelige såvel i DK som i udlandet. Ligeledes vil en eventuel forsikringssag være yderst svær at få igennem under disse forhold", skriver Danica Leasing og tilføjer:

"I skal blot fortsætte med at køre i bilerne, som I plejer at gøre. Hvis I skulle blive stoppet, og de gerne vil have bilen med, så skal I straks meddele dette til os med en mail til leasing@danicaleasing.dk. Herefter vil vi gribe sagen og følge denne til dørs, så vi kan få køretøjet ud igen hurtigst muligt.

Her er det også meget vigtigt at påpege, at det er meget vigtigt, at I fortsat betaler Jeres leasingydelser. Såfremt I ikke betaler Jeres ydelser, og dermed fremgår som skyldige i vores systemer, så vil I ikke få køretøjet retur, og der vil således heller ikke være tale om nogen former for kompensation for eksempelvis returnering af køretøjet."

Motor-magasinet følger sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109