23948sdkhjf

Mekaniker dropper jagerfly til fordel for biler

32-årige Peter Rasmussen vil hellere skrue på familiebiler end jagerfly og har derfor søgt ind på autoteknolog-uddannelsen.
KARRIERESKIFT Onsdag den 15. marts klokken 12 var der frist for at søge ind på en videregående uddannelse, hvis man vil vurderes på andet end kun sit eksamensbevis. Det har Peter Rasmussen gjort. Til daglig arbejder han som flymekaniker i Karup, og nu ønsker den tidligere udsendte soldat flere udfordringer og har valgt uddannelsesvejen.

- Jeg stod faktisk og skulle til at søge ind på automekanikeruddannelsen for ti år siden. Jeg ville bare lige have overstået min værnepligt først. Den varede så ti år, og nu har jeg så valgt at søge ind som autoteknolog, fortæller 32-årige Peter Rasmussen, der bor i en lille by tæt på Viborg.

Som soldat har han både været udsendt til Kosovo og Afghanistan. I Kosovo startede han med at køre pansret mandskabsvogn. Her stod soldaterne for en del af vedligeholdelsen af de store maskiner og senere rykkede han over i en opklaringsenhed, hvor han kørte i en åben vogn.

- Der var os, der lavede meget af vedligeholdelsen. Vi fik lov til meget, smiler Peter Rasmussen.

Om Dania

Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hadsten, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg
I alt udbyder Dania 21 korte videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration
Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende
Derudover er 2700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse
Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 175 fuldtidsansatte medarbejdere.


Anderledes end forventet
At få lov at rode i bilerne var noget, Peter Rasmussen satte pris på. Allerede som 15-årig lavede han sin egen markræser, og han har altid været nysgerrig over, hvad der gemte sig inde i maskinerne.

- Sådan har det altid været. Jeg roder også lidt med motorcykler derhjemme nu, forklarer han.

Derfor lå det også lige for, da han takkede ja til at blive uddannet flymekaniker i flyvevåbnet, men jobbet skulle dog vise sig at være noget anderledes, end han havde forventet.

- Det lyder godt nok sejt at være flymekaniker, men i virkeligheden laver vi ikke andet end en lastbilmekaniker. Forskellen og det fede er, at flyene er så store, men jeg vil gerne have flere udfordringer, fortæller han.

Spændende uddannelse
Nu har han så i stedet søgt ind som autoteknolog, hvilket han har store forventninger til.

- Det her virker mere interessant end en almindelig automekanikeruddannelse, og det er virkelig lysten, der har styret mit valg. Jeg har læst om en masse forskellige uddannelser og valgt den, der lød mest spændende, siger han og fastslår, at han ikke er nervøs for, at studiekammeraterne måske er noget yngre end ham.

- Jeg plejer at skabe mig som en 15-årig alligevel, så det bliver ikke noget problem, siger han med et smil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109