23948sdkhjf

Privatleasing ødelægger brugtbilsalget

Nyvognsforhandlernes meget aggressive markedsføring af privatleasing påvirker brugtbil-salget, lyder klagen fra DBFU.
BILSALG På Dansk Bilforhandler Unions (DBFU) 21. generalforsamling på Hotel Kolding Fjord den 17. marts gentog bestyrelsesformand Jeppe Ruby Laursen fra Bilhuset Laursen i Køge i sin beretning sidste års glæde ved udviklingen i branchen.

- Igen i 2016 blev alle rekorder slået. Aldrig nogensinde tidligere er der blevet solgt så mange nye og brugte biler. Der er dog lidt malurt i bægeret, for selv om der bliver solgt rigtig mange brugte biler, må vi bare konkludere, at nyvognsforhandlernes meget aggressive markedsføring af privatleasing påvirker vores salg, sagde Jeppe Ruby Laursen.

- Faktum er jo, at disse privatleasingbiler kører rundt på de danske veje på forholdsmæssig afgift, som i stor udstrækning bliver tilbagebetalt efter endt leasingperiode. Så vi oplever altså det, som ingen ville kunne have forestillet sig for få år siden, nemlig at man med Skatteministerens velsignelse kan køre rundt i en personbil i Danmark uden at betale afgift, fortsatte han.

203 millioner tilbagebetalt

- DBFU har gennem et folketingsmedlem fået stillet tre spørgsmål til skatteministeren vedrørende denne omsiggribende tilbagebetaling af allerede indbetalt forholdsmæssig afgift, en praksis der er stærkt konkurrenceforvridende og ligeledes usund for samfundsøkonomien. Ikke mindre end 203 millioner er blevet tilbagebetalt i 2016, hvilket svarer til at formodentlig mere end 10.000 biler har kørt rundt på de danske veje uden at betale én krone i afgift, sagde DBFU-formanden.

- Skatteministeren lover i sit svar, at kunstigt lave afregningspriser mellem interesseforbundne parter vil være under Skats kontrol. DBFU vil fastholde presset over for politikerne i denne sag og vil samtidig benytte lejligheden til at appellere til en fjernelse af den værdibaserede afgift, der med et slag vil kunne rydde op i alle de mere eller mindre kreative leasingmodeller samt skattemæssige værdier der ikke har bund i virkeligheden, fortsatte han.

Flot fremmøde

Mere end 140 DBFU medlemmer og ledsagere havde fundet vej til generalforsamlingen i Kolding, og dermed var næsten halvdelen af DBFU’s medlemmer repræsenteret.

Eftermiddagen blev indledt med en indlæg fra René Tønder Nielsen, der kom med sit bud på fremtiden i en branche, der til stadighed er under forandring. De mange tilstedeværende forhandlere noterede flittigt, og der er ingen tvivl om, at mange, efter dette indlæg, er begyndt at tænke lidt mere strategisk.

140 medlemmer

Der blev i beretningen også lagt vægt på foreningens succes, hvor tilgangen af medlemmer i 2016 betyder, at foreningen nu tæller 140 medlemmer.

Den store medlemstilgang, kombineret med attraktive indkøbsaftaler, har også resulteret i en massiv forbedring af foreningens økonomi, der igen har resulteret i en bonusudbetaling til medlemmerne på mange millioner, oplyser direktør Karl-Ove Pedersen.

Nogle få sager har været dominerende i 2016. Specielt kunne Jeppe Laursen fremhæve sagen, hvor en del forhandlere kom i klemme, idet Skat tilsidesatte niveau-listerne ved beregning af afgift på importerede Mercedes C-klasse.

En enkelt forhandler kunne imødese en regulering på mere end fem millioner kroner. DBFU fik hurtigt et møde i stand med Skat, og sagen løste sig, efter en del argumentation, heldigvis til forhandlernes fordel.

Glæde over garantifond

Bestyrelsesformanden glædede sig videre over, at DBFU’s BrugtbilGarantifond stadig er den eneste i branchen, hvor forbrugerne i snart sagt enhver situation holdes skadesløs, hvis en forhandler ikke er i stand til at leve op til sit ansvar, hvilket stiller DBFU’s medlemmer meget stærkt i konkurrencen med kollegerne, der er tilsluttet de øvrige brancheorganisationer og som ikke tilnærmelsesvis kan tilbyde forbrugerne noget lignende.

De seneste par år har foreningen som noget nyt brugt en del penge på at markedsføre sig, både over for potentielle medlemmer gennem annoncer i Motor-magasinet, men ikke mindst på Facebook. Annonceringen på Facebook fortsætter i hele 2017.

Foreningens egen hjemmeside får også stadig flere og flere besøgende og forbrugere, der besøger hjemmesiden. På den kan man nu som noget nyt søge blandt de 8-10.000 biler, medlemmerne har til salg.

Genvalg af bestyelsen

Efter yderligere at have berørt emner som samarbejde i branchen, besværligheder ved indkøb af biler til lager, den store travlhed i foreningens sekretariat, bestyrelsens deltagelse i forskellige arbejdsgrupper og bestyrelser, afgiftsnedsættelser og meget mere afsluttede Jeppe Laursen med at udtrykke sin glæde over at stå i spidsen for en så engageret og succesfuld samling af danske brugtbilforhandlere og takkede for samarbejdet i det forgangne år.

Efter Karl-Ove Pedersens gennemgang af foreningens regnskab, samt genvalg af den siddende bestyrelse, gik de 140 deltagere til middag med fest, dans og brugtbilsnak til den lyse morgen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096