23948sdkhjf

Leasingbiler kvæler stumpemarked

Øernes Autogenbrug i Helsingør har det meget svært på grund af flere leasing- og minibiler, der udhuler markedet.Det har fået konsekvenser.
BRUGT Den markant ændrede købsadfærd blandt danske bilister, der i stigende grad enten leaser bilen eller stadig kaster deres kærlig på de mindre biler, gør, at visse dele af branchen for autogenbrug kæmper. Det er Øernes Autogenbrug i Helsingør desværre et bevis på, skriver Helsingør Dagblad.

Indehaver af Øernes Autogenbrug Henrik Sahlertz forklarer over for avisen, at leasingtilbud samtidig er med til at skubbe på en udvikling, hvor det med at udskifte og reparere biler med brugte dele bliver sværere.

- Vi har taget konsekvensen af udviklingen og nedlagt vores stumpemarked, som vi kalder salget af brugte reservedele, siger Henrik Sahlertz og tilføjer:

- Mens ejerne spekulerer på, om det kan betale sig at få hovedrepareret motoren eller skiftet kobling og gearkasse på den gamle bil, så falder de over en ny annonce, der fortæller, at de kan lægge et par tusind kroner og så køre rundt i en ny bil for en månedlig ydelse, som er overkommelig for de fleste.

Høje omkostninger
- De, der overlever på stumpemarkedet i dag, er handlende, der fokuserer på reservedele til specialbiler. Men det er et meget begrænset marked, siger Henrik Sahlertz til Helsingør Dagblad og fortsætter:

- Ændringerne af købevanerne betyder selvfølgelig, at den danske bilpark er blevet nyere, men ikke nødvendigvis sikrere. For vi ser hele tiden skræmmende eksempler på småbiler, der er blevet totalt smadret under en ulykke, fortæller han.

Den negative tendens har betydet, at medarbejderstaben og omsætningen i bilophugningsforretningen er halveret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156