23948sdkhjf

Fynsk skrothandler slås med blodrøde tal

H.J. Hansen i Odense, der blandt andet skrotter biler, har det svært for tiden.
BUNDLINJE Hvis man svinger forbi havnen i Odense og kigger ind hos H.J Hansen, så kan man se bunker af gamle biler, stål og mere eller mindre alt andet, der kan genbruges, når det kommer til diverse metaller. Men ifølge virksomhedens regnskaber ser det ikke godt ud for moderselskabet H.J. Hansen Holding A/S, der siden 2011 har givet underskud.

Seneste tal viser, at H. J. Hansens såkaldte division kaldet Genvindingsindustri især er med til at trække den samlede virksomhed ned. Det betyder, at man for regnskabsåret 2015/2016 måtte notere et underskud på 22,8 millioner kroner. Tilsvarende dystert så det ud i det foregående regnskabsår, hvor underskuddet ramte næsten 30 millioner kroner.

Torben Nørgaard Hansen, der er adm. direktør for H.J. Genvindingsindustri, kommenterede underskuddet forleden over for Børsen:

- Vores omsætning er faldet fra 1,5 milliarder kroner og til 1 milliard kroner i regnskabsåret 2015/2016, fordi jernpriserne - især i første halvdel af det regnskabsår - faldt til næsten det halve.

Fyringer og optimisme
De røde tal har desværre for H.J. Hansen og virksomhedens medarbejderstand betydet, at man har måttet sige farvel til mere eller mindre hver fjerde ansatte i de senere år.

Men selv om divisionen for genbrug går dårligt, mens virksomhedens store vinhandel i midten af Odense tilsvarende trækker virksomheden i den rigtige retning, så er der dog ingen planer om, at H.J. Hansen Genvindingsindustri kommer til at lukke.

En af forklaringerne på, at ledelsen i virksomheden trods dårlige regnskaber bevarer optimismen er, at den amerikanske præsident Donald Trump med en række udmeldinger om den tungere industri i USA har fået jernpriserne til at stige. Ifølge den fynske skrotvirksomhed vil det gavne skrothandlen i løbet af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109