23948sdkhjf

Valby-forhandler skifter ejer

Car Holding Gruppen overtager Valby Autoforum, som bliver ren VW-forhandler
BILHUS Den sjællandske bilkoncern, Car Holding Gruppen, der består af Autohuset Glostrup, Autohuset Ringsted og Kronborg Auto i Helsingør, overtager Fiat og Mitsubishi forhandleren Valby Autoforum i Valby. Forhandleren kommer herefter til at hedde Autohuset Glostrup-Valby A/S, der samtidig omdannes til ren Volkswagen-forhandler.

Overtagelsen sker som led i Car Holding Gruppens ekspansionsstrategi, samtidig med, at koncernen med købet af Valby Autoforum styrker positionen i københavnsområdet med et autohus på en yderst attraktiv beliggenhed. Ifølge adm. direktør Michael Therkildsen, er det ambitionen at få solgt omkring 600 Volkswagen modeller årligt.

- Autohuset Glostrup-Valby er ikke et af de allerstørste Showrooms, men har til gengæld en optimal beliggenhed. For at kunne repræsentere Danmarks stærkeste og mest solgte brand under optimale betingelser, så vælger vi at køre Autohuset Glostrup-Valby som ren Volkswagen forhandler på en af Københavns store hovedfærdselsårer, forklarer Michael Therkildsen og henviser til forhandlerens beliggenhed ved Ellebjergvej.

Medarbejdere fortsætter
Autohuset Glostrup-Valby fortsætter med at servicere Fiat og Mitsubishi. De 15 medarbejdere fortsætter i det nye set-up samtidig med, at de får en række nye kolleger tilknyttet den nye forretning.

- Vi ekspanderer kraftigt på hele eftermarkedsdelen for også at kunne service Volkswagen kunderne optimalt i lokalområdet, siger direktør og partner i Car Holding Gruppen Christian Nielsen.

Om Car Holding Gruppen


Car Holding Gruppen er ejet af Michael Therkildsen og de tre partnere Christian Nielsen, Steen Bertelsen og Jan Klausen. Koncernen beskæftiger 175 medarbejdere fordelt på fire afdelinger:
• Autohuset Glostrup,
• Autohuset Glostrup-Valby,
• Autohuset Ringsted
• Kronborg Auto i Helsingør.
Koncernen omsatte i 2016 for knap 700 millioner kr. og landede et resultat før skat, renter og afskrivninger på 13 millioner kroner.

Vigtig positionskamp
Lige uden for København har Car Holding Gruppen i forvejen Autohuset Glostrup, der forhandler Volkswagen og Renault. Købet af forretningen Valby skal styrke Car Holding Gruppens position længere ind mod København, og der vil blive kørt tæt parløb mellem de to autohuse i bestræbelserne på at tilbyde københavnerne nye muligheder og oplevelser.

- Salget af Volkswagen biler i Danmark fortsætter med at stige. Vi er som led i en klar vækststrategi nu i gang med at geare virksomheden til nye forretningsområder og ændret forbrugeradfærd. En udvikling der især sker i og omkring storbyerne, og derfor er det vigtigt at ligge godt til i den positionskamp, der lige nu udkæmpes i bilbranchen mod en konsolidering med færre ejerskaber, men med uændret antal salgssteder, siger Michael Therkildsen.

Fortsat opkøb på radaren
Car Holding Gruppen er gennem en årrække vokset både organisk og via opkøb. Koncernen beskæftiger med købet af forretningen i Valby 175 medarbejdere og forventer at omsætte for 750 millioner kr. i 2017. Men Michael Therkildsen og resten af Car Holding Gruppen fortsætter jagten på nye autohuse og partnerskaber.

- Vi har en klar ambition om, at vi i løbet af de kommende år udvider med mellem tre og fire nye partnerskaber, hvor vi sammen med eksisterende, lokale ejere udvikler forretningerne. Det sker, fordi kravene fra bilfabrikkerne bliver stadig større, så derfor kræver det i dag en vis volumen at holde en fornuftig indtjening, siger Michael Therkildsen.

Han oplyser, at Car Holding Gruppen på udkig efter både store og mellemstore forhandlere med den rigtige beliggenhed, og som har et indtjeningspotentiale, når der tilføres flere kompetencer og stordriftsfordele som f.eks. bedre indkøb, back-office, administration og lignende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094