23948sdkhjf

Flere netværk til kvinder i autobranchen

Der er flere netværksgrupper på vej for kvinder i branchen.
BRANCHENET - Kunne I ikke lave en netværksgruppe for Dækbranchen?, lød opfordringen fra Anette Egebjerg, medarbejdende hustru fra Vejle Vulkanisering.

Vejle Vulkanisering er medlem i Dæk Specialisternes Landsforening og som så mange andre værksteder i både dæk- og autobranchen, ligger fokus af naturlige årsager på kunderne og den daglige drift. Det at netværke og sparre med ligesindede, er ikke det der til dagligt står i første række og forståeligt nok, forretningen skal jo passes.

Alligevel tog Dækbranchen Danmark, som også er ansvarlig for Dæk Specialisternes Landsforening, opfordringen op, men drejede udfordringen i en særlig retning.

- Det er vores oplevelse, at mange kvinder i denne mandeprægede verden, sidder alene med mange af de opgaver, som er så væsentlige for virksomhedernes daglige drift. Især de kvinder som arbejder med regnskab, løn og alle de daglige praktiske fornødenheder der skal til for at virksomheden fungerer, mangler nogle at dele erfaringer og udfordringer med. Derfor valgte vi, at etablere Netværksgruppe for kvinder i Dækbranchen, siger Volker Nitz, direktør i Dækbranchen Danmark.

Flere netværk på vej
Første møde i netværksgruppen i september 2015 blev da også en stor succes og siden er det i løbet af 2016 blevet til flere møder med både indlægsholdere og virksomhedsbesøg.

For nyligt har Dansk Bilbrancheråd blandt sine medlemmer opfordret til at etablere en tilsvarende netværksgruppe, da der helt naturligt som i dækbranchen, også er mange kvinder beskæftiget med tilsvarende opgaver og deraf følgende lignende udfordringer.

- Jeg synes, at det er en super godt, at Dansk Bilbrancheråd er blevet inspireret af os og søger at etablere et lignende netværksgruppe for deres kvinder. Hvem ved, måske kan vi på et tidspunkt afholde en netværkskonference sammen, så kvinderne fra de to grupper kan hilse på hinanden, udvide netværket yderligere og sammen inspirere endnu flere organisationer i branchen til at gå samme vej, siger Volker Nitz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093