23948sdkhjf

Bilforhandler fusk-dømt

Kilometertælleren i 24 biler blev skruet mange tusinde kilometer baglæns. Købere blev snydt for 850.000 kroner.
SVINDEL En tidligere bilforhandler i Frederikssund er ved Østre Landsret i København blevet idømt et år og tre måneders fængsel for at have fusket med kilometertælleren i de brugte biler, han solgte fra forretningen Match Automobiler, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 34-årige mand blev dømt lige efter anklageskriftet og dermed for svindel med i alt 24 biler, oplyser sagens anklager til avisen.

Dommen er en stadfæstelse af den dom, som manden fik ved Retten i Hillerød i oktober 2015. Den tidligere bilforhandler havde anket sagen til frifindelse. Stadfæstelsen gælder længden på dommen. Samtidig valgte landsretten at dømme den tidligere bilforhandler for de forhold, han var blevet frifundet for i byretten.

Det betyder, at der nu også i disse sager kan rejses et erstatningskrav mod den tidligere bilforhandler.

Dyr Skoda Superb

Ifølge anklageskriftet har i alt 24 købere haft et formuetab eller risiko for et formuetab på samlet 850.000 kroner. Tabet opstår, fordi de har købt biler, der har kørt væsentligt længere, end kilometertællerne i bilerne viste.

For eksempel blev en Skoda Superb 2,0 TDI i 2012 solgt for 253.919 kroner. Bilens kilometertæller stod på 99.000 kilometer, men i virkeligheden havde bilen kørt hele 258.000 kilometer. Den tidligere forhandler havde sørget for at skrue kilometertælleren mange tusinde kilometer baglæns. Anslået betalte køberen i dette tilfælde 85.000 kroner for meget for bilen.

Med dommen i Østre Landsret kan alle de bedragede købere gøre erstatningskrav gældende, oplyser Frederiksborg Amts Avis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125