23948sdkhjf

Nissan får bøde i milliard-klassen

Producenten står til stor milliardbøde efter snyd med dieselmotorer.
FORBRUG Den sydkoreanske regering er mildest utilfreds med Nissan-bilers udledning af diverse sundhedsskadelige stoffer. Faktisk så utilfreds, at Sydkorea i foråret 2016 tildelte Nissan en bøde på omkring to milliarder kroner baseret på en række test af producentens dieselbiler. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Siden foråret i fjor har Nissan og den sydkoreanske stat kæmpet om, hvorvidt en bøde i den størrelsesorden var i orden, og om det var på sin plads, at Nissan blev beordret til at tilbagekalde og bremset salget af Nissan Qashqai. Det er nu det slagsmål, der er faldet ud til fordel for den sydkoreanske regering.

Kun koreanske bank

Regeringen i det asiatiske land opdagede angiveligt, at Nissan har benyttet sig af lignende løsninger, som Volkswagen Group ufrivilligt blev kendt for med den store Dieselgate-sag. Det vil sige, at Nissans motorer, der er produceret af Renault, rent softwaremæssigt kunne aflure, hvornår motorerne blev testet for i sammen ombæring justere på bilens NOx-udledning. Dermed fremstod den 1.6 liters dieselmotorer mere miljøvenlig, end den egentlig var.

Sydkorea mener, at Nissan har været lige så systematisk i sin svindel, som Volkswagen har været på 11 millioner biler verden over, og derfor var den sydkoreanske regering opsat på at sende en stor bøde i retning af Nissan.

Dog er det, som Reuters bemærker, foreløbigt kun Sydkorea, som har været efter Nissan. Det sker på trods af, at flere både producenterne Renault, Nissan, Hyundai, Citroën, Fiat og Volvo alle er blevet taget i at ændre have motorer med lidt for intelligent software ombord.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126