23948sdkhjf

Lavere overskud hos Mekonomen

2016 blev et begivenhedsrigt år overskygget af en svag udvikling i Sverige.
AUTOGROSSIST - 2016 var et begivenhedsrigt år for Mekonomen Group og for mig, der fik til opgave at tage over som fungerende koncernchef i oktober. I løbet af året blev vigtige beslutninger truffet, og flere initiativer blev startet for at styrke koncernen i fremtiden. Vi besluttede at etablere en ny automatiseret centrallager for vores aktiviteter i Sverige, vi solgte den danske drift og lancerede booking service, "pris direkt". Imidlertid har året mest været præget af den svage udvikling i Mekonomen Sverige, udtaler Pehr Oscarson, fungerende præsident og CEO for Mekonomen.

I sidste kvartal af 2016 steg omsætningen med fire procent til 1508 millioner svenske kroner. Korrigeret for valutaeffekter og beregnet på et sammenligneligt antal arbejdsdage faldt omsætningen imidlertid én procent.

Overskuddet før renter og skat nåede 74 millioner kroner mod 109 millioner året før. Det var blandt andet påvirket negativt af engangsomkostninger på 31 millioner, heraf de 25 millioner kroner i forbindelse med frasalget af den danske forretning.

Overskud faldt

For hele året steg omsætningen med tre procent til 5937 millioner kroner (5761). Korrigeret for valutaeffekter og beregnet på et sammenligneligt antal arbejdsdage steg omsætningen fire procent.

Overskuddet før renter og skat for hele 2016 faldt til 481 millioner mod 616 året før.

Bestyrelsen foreslår et udbytte på SEK 7,00 svenske kroner.

Meca påvirket

I 4. kvartal har vi set et fortsat pres på bruttomarginen, især i Norge, primært drevet af øget andel af vores salg til tilknyttede værksteder og store kunder samt priskonkurrence i Norge. Vi forventer, at denne tendens vil fortsætte fremover, oplyser Pehr Oscarson.

- Meca blev negativt påvirket af Danmark og Opus Equipment i kvartalet. Eksklusive disse operationer kunne Meca rapportere et driftsresultat på niveau med samme periode sidste år, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109