23948sdkhjf

Grønnere bilpark

Nye tal viser, en positiv udvikling i de nyregistrerede personbilers gennemsnitlige CO2-udslip.
MILJØ Siden 2009 er CO2-udslippet fra nye biler faldet med 23,6 procent. I 2016 havde den gennemsnitlige nyregistrerede personbil et udslip på 106,2 gram CO2 pr. km.

- Vi har igennem de seneste år set en kraftig nedgang i bilernes udledning af CO2. Danskerne bliver belønnet for at vælge en miljøvenlig bil ved at skulle betale mindre i registreringsafgift og ejerafgift. Det er helt klart en del af forklaringen bag den kraftige nedgang i bilernes udledning af CO2, siger Jens Brendstrup, administrerende direktør i AutoBranchen Danmark.

Den positive udvikling i det gennemsnitlige CO2-udslip har i stor stil været drevet af den stigende popularitet af mikro- og minibiler, som for alvor tog til i 2008. Finanskrisen fik i større grad forbrugere til at vælge det billigere alternativ, når de skulle vælge en ny bil. I den senere tid er der set en større teknologisk udvikling af blandt andet motor og gearkasse, som forbedrer bilernes brændstofforbrug. Teknologiske forbedringer indføres dog hovedsageligt ikke i de helt små biler for at holde prisen i bund.

- Brændstofforbruget spiller selvfølgelig en vigtig rolle i danskernes bilkøb, men bilens pris spiller desværre en større rolle på grund af registreringsafgiften. Nye grønne teknologier har derfor svært ved at bryde igennem på det danske marked. Hvis man i stedet havde en afgift, hvor miljøet var den afgørende faktor, vil man i højere grad få flere miljøvenlige biler på de danske veje", fortsætter Jens Brendstrup.

Allerede i 2010 havde Danmark opnået EU’s 2015-målsætning for nyregistrerede personbilers gennemsnitlige CO2-udslip. Der er dog stadig et stykke vej endnu, før niveauet for 2020-målsætningen på 95 gram CO2-udslip pr. km er nået.

Tallene tager dog ikke højde for, at bilerne udleder mere CO2 ved faktisk kørsel, end de målinger, bilfabrikanterne opgiver, og som danner grundlag for beregningerne. bauer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125