23948sdkhjf

Rattet Rundt med motorsporten

Nyt fra ind- og udland i sportens verden.
SÆSONEN STARTEDE FLOT for fynske Nicolaj Møller Madsen, der i sin debut i det berømte 12-timers løb i Bathurst, Australien, scorede en klassesejr i GT4 med sit tyske Porsche-team Prosport Performance. Og det trods start som P8 efter en kvalifikation med teknisk fejl og diskvalifikation. 54 biler startede foran 50.000 tilskuere.

A2PARTS BLIVER KLASSESPONSOR på Aquila Synergy Cup, Danmarks nye racerserie med fokus på talentudvikling, og får logo på biler og materiale i serien. "Au2parts har længe aktivt brugt motorsporten som platform i vores markedsføring, og har også tidligere støttet unge under uddannelse til den tekniske side af motorsporten. Det er naturligt for os også at støtte dansk motorsports talentudvikling, udtaler direktør for au2parts, Niels Skak.

INGEN AF DE DANSKE deltagere i årets Rally Monte Carlo Historique kom på podiet. Bedste danskere ud af seks startende teams fra Nærum blev med en 11. plads Toni Hansen, Horsens og Per Brodersen, Lem Station.

BREDERE DÆK OG nye regler for bilernes aerodynamik i vil efter planen sænke omgangstiderne med op til fem sekunder i forhold til 2016, og det passer danske Kevin Magnussen fint med mulighed for øget pres på bil og kørerfysik, udtaler han.

I FORBINDELSE MED den store Motorshow 2017 i MCH Herning kørte nogle af Danmarks bedste kart- og banekørere en "shoot-out". Lørdagens finale blev vundet af Emil Dose, mens Nicklas Nielsen vandt søndag. Sidstnævnte kunne i weekenden præsentere ny kontrakt med Ralf Schumacher og Gerhard Unger (US Racing) i det tyske Formel 4 mesterskab 2017.

DE DANSKE KØRERE ved årets ELMS series med også Le Mans er meldt klar. Christina Nielsen kører denne gang for amerikanske Scuceria Corsa i Ferrari 488 GTE i GTE Am-klassen. Porsche sætter to fabriksbiler ind i Le Mans, hvor klassevinderen i Daytona, Michael Christensen, er med i en af de nye RSR’er. Corvette Racing med Jan Magnussen, AF Corse og Aston Martin med blandt andre Nicki Thiim kommer også hver med to biler. Den 85. udgave af 24-timers løbet køres 17.-18. juni 2017, hvor 60 biler er delt op i fire kategorier: 6 i LMP1, 25 i LMP2, 13 i LM GTE Pro og 16 i LM GTE Am.

ÅRETS FØRSTE STORE kartingmesterskab er afviklet. Efter anden runde af WSK Champions Cup på Adria-banen i Italien blev William Wulff bedste dansker med en samlet placering som nr. 11 i klassen Mini. Her blev Sebastian Gravlund nr. 15.

OPEL MOTORSPORT DELTAGER med tre rallybiler i Europamesterskabet i rally for juniorer, i år uden tyske kørere. danske ADAM team Jacob Madsen og Line Lykke Jensen stiller i år op i ADAC Opel Rallye Cup med ambitionen om at vinde, så de kan blive en del af Opels fabriksteam næste år.

PÅ REKORDTID HAR Classic Race Aarhus fyldt den første løbs-klasse til dette års racefestival. Den populære 1971-klasse er nu udsolgt med 40 biler. Der køres i alt 11 forskellige race-klasser til Classic Race Aarhus, hvor man blandt andet kan opleve Formel 1 racere, tyske DTM klassikere og biler helt tilbage fra 1930’erne.

TORSDAG DEN 9. FEBRUAR afvikles tredje og sidste samling under overskriften "Træn med DASU" i Brøndby. Under ledelse af DASUs fysiske træner Dennis Wounlund har unge mellem 10-15 år vinteren over gratis kunnet deltage i træning to steder i landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174