23948sdkhjf

Bilsalget starter stærkt i 2017

19 procent flere personbiler blev solgt i januar i forhold til samme måned i 2016.
NY BIL Ovenpå et rekordsalg i hele 2016 fortsætter danskerne med at anskaffe sig biler i stort antal. I januar blev det til 19.531 nye personbiler, hvilket er knap 19 procent over de 16.436 i januar i sidste år, som blev det absolut bedste år nogensinde. Januars salg af personbiler endte marginalt over decembers 19.394, og januar 2017 blev den bedste måned siden juni 2016.

Der var generelt forventninger om et godt salg i januar ovenpå rekordåret 2016, og januar byder traditionelt på mange nytårskure i bilhusene med åbent hele weekenden. Samtidig kunne man i januar få den sidste effekt med fra efterårets ændring af registreringsafgiften, hvilket betød at der kunne spares cirka 1000 kroner på de fleste nye biler i forhold til december.

- Hos De Danske Bilimportører er vi naturligvis glade for denne gode start på året. Selv om vi kun har set en enkelt måned, bekræfter det vores forventninger om et pænt salg i 2017. Det er positivt for branchen, men også positivt for samfundet, idet bilsalget ses som en vigtig indikator for den generelle økonomiske situation og for forbrugertilliden. Nok så vigtigt er også, at de nye biler er bedre for miljøet og trafiksikkerheden end de ældre biler, udtaler Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører.

Samme segment-tendens

Januar 2017 viser den samme tendens som januar sidste år: En større andel af de mindre biler i (A og B segmentet) end vi har set gennem det foregående år, som sker på bekostning af de lidt større biler i C og D segmentet. Der er tale om en almindelig sæsontendens, og ikke en ændring af de generelle tendenser, hvor tendensen har været, at danskerne har anskaffet sig lidt større biler. J segmentet med de populære crossovers fortsætter den generelle tendens, og er stadig i fremgang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329