23948sdkhjf

Rattet rundt med motorsporten

Nyt fra ind- og udland i sportens verden - se også de selvstændige billedtekster.
DANSKERNE PÅ DAYTONA 24H var med helt fremme trods uventet dårligt vejr. I GT D snuste Christina Nielsen og hendes Ferrari-team længe til en topplacering men måtte udgå med mekaniske problemer. Også Marco Sørensens debut i amerikansk racing i Aston Martin var problemfyldt, mens Jan Magnussen og Corvette sluttede lige uden for podiet i klassen GT LM på en fjerdeplads, blot 4,6 sekunder efter den vindende Ford GT.

EFTER OTTE AF DET 14 DAGE og 6000 kilometer lange Intercontinental Rally 2017 fra Almeria i Spanien til Dakar i Senegal er det danske Team Glad, med bilforhandler Jacob Glad og Philip Volmer Hansen, Kalundborg/København, på sporet af en ny sejr i det nordvestafrikanske ørkenrally. De var dog tæt på at kollidere med den nærmeste konkurrent med 120 km/t.

ÅRETS FØRSTE STORE KARTINGLØB blev afviklet på Adria-banen i Italien. Første afdeling af WSK Champions Cup havde tiltrukket 16 danske deltagere, hvoraf mange var debutanter på den internationale scene. Alligevel nåede knap halvdelen finalerne. I klassen Mini gjaldt det Jonathan Weywadt, William Wulff, Konrad Laursen og Julius Dinesen. I OK Junior nåede Oliver Skjellerup og Frederik Kikkenborg finalerunden, mens Noah Watt præsterede det samme i klassen OK.

DET LILLE FORMEL 1 TEAM Manor lukker og slukker, og omkring 200 ansatte må vinke farvel blot to måneder før sæsonstart i Australien. Det tidligere Marussia-hold blev reddet og var under administration. Pascal Wehrlein og Esteban Ocon kørte for Manor i 2016 men er i år skiftet til hhv. Sauber og Force India.

DASU HAR UDTAGET OLIVER SKJELLERUP, Smørum, som Danmarks repræsentant ved dette års CIK Academy, en løbsserie for juniorer udskrevet af den internationale kartingorganisation CIK. Løbene køres i ens materiel ved lodtrækning.

10 KARTINGKØRERE I ALDEREN 12-14 år i DASUs talentudviklingsarbejde niveau 3, med støtte fra Team Danmark og Dansk Metal, er udtaget for en toårig "grunduddannelse" i bilsport og hedder Victor Majgaard, Carl-Anton Gerner Larsen, Oliver Skjellerup, Malthe Jakobsen, Bastian Buus, Frederik Kikkenborg, Viktor Poulsen, Lucas Svensson, Mikkel Højgaard Petersen og Benjamin Frislund. En særlig gruppe for formeltalenter i Formel 4-klasse 14-17 år offentliggøres senere.

VERDENS TREDJESTØRSTE ENERGIDRIK, amerikanske Rockstar, bakker op om Danmarks bedste racerserie DTC og bliver officiel leverandør af drikke med smag af bobletyggegummi. Foruden DTC og rally i udlandet sponsorerer Rockstar også ekstremsport, musikscenen og LAN-parties.

25 HISTORISKE RACERBILER kommer under hammeren hos Coys under Historic Motorsport International Show i London den 25. februar. Blandt andet en Porsche 356, en Le Mans-Ferrari og et par Super V8 Holdens, der fragtes helt fra Australien. Se mere på www.coys.co.uk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156