23948sdkhjf

Stinger skal øge det danske Kia-salg

Koreanske Kia har netop vist noget af en luksusbil, Stinger, der med garanti bliver meget dyrere end nogen anden Kia. Hvad kan Stinger gøre for de danske forhandlere?
IMAGE-UDBYGNING Du tænker måske Picanto eller Rio, når ordet Kia bliver nævnt. Måske Korea eller god bil med lang garanti?

Og det er jo rigtigt nok alt sammen. Men Kia vil meget mere, Kia vil op ad prestige-stigen. Og derfor har koreanerne netop haft verdenspremiere i Detroit på en mildest talt spændende ny bil, Kia Stinger hedder den.

Stinger minder på mange måder om en Porsche Panamera, altså en stor 4-personers coupé med et særdeles sporty snit. Kia selv kalder Stinger for en GT - efter den hidtidige definition af GT er det nu noget af en tilsnigelse, idet en GT jo er en hurtig, 2-personers bil som for eksempel klassikere fra Maserati og Ferrari. Men måske Stinger kan åbne et nyt begreb, 4-personers GT.

Koreanerne lægger ikke skjul på, at Stinger skal hjælpe mærket op ad prestigestigen. Men kan den også sælge en Kia Optima og måske en cee’d?

- Det er vigtigt for et bilmærkes image, at man har mindst én drømmebil i rækken. Det er ikke sikkert, at det er den bil, der matcher den enkelte forbrugers behov, men det er stadig den bil, man drømmer om. Og Kia Stinger er netop dét. Stinger er med til at vise, at Kia også kan lave højtydende biler, som de fleste kun drømmer om. Det tror jeg klart vil være med til at løfte Kia som brand - og ydermere udvide kendskabet til mærket på det danske marked, forklarer mærkets danske PR-ansvarlige, Lene Majdal Iversen.

Hun tilføjer, at Stinger er i en familie med en bred modelrække - biler med en value for money-løsning i alle segmenter.

- Den nye bil vil tiltrække forbrugerens opmærksomhed til mærket, og herefter vil man finde den model, der matcher det konkrete behov. Så ja, jeg tror på, at Stinger kan være med til at sælge ikke bare Optima - men også modeller fra det øvrige modelprogram, vurderer Lene Majdal Iversen.

Fakta om Kia Stinger
De vigtigste data – og jo, Stinger har som udgangspunkt baghjulstræk, det skynder vi os at slå fast. Altså:
4-personers coupé
Frontmotor
Baghjulstræk eller firehjulstræk.
To motorer, begge turbo
Motor 1: 4-cylindret 2,0 med 255 hk
Motor 2: V6-cylindret 3,3 med 365 hk
Acceleration: 0-100 km/t på 5 sek.







Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297