23948sdkhjf

Et kvantespring eller et lille hop?

Brugtbilforhandlerforening etablerede allerede DBFU BrugtbilGarantifonden i 2005.
DEBAT Når Bilgaranti i sin pressemeddelelse (Motor-magasinet den 20. januar side 9) omtaler det nye tiltag Bilgaranti.dk som et kvantespring i Danmarks bilbranche, vil jeg tillade mig at postulere at der vel nærmest er tale om et lille hop.

I 2005 etablerede DBFU BrugtbilGarantifonden, som alle kunder hos DBFU’s medlemmer er dækket af, og som ud over at holde forbrugeren skadesløs i forbindelse med almindelige krav under købelovens bestemmelser, også holder kunden skadesløs i forbindelse med skjult restgæld og spolede kilometertællere. Kvantespringet blev altså taget af DBFU for snart 12 år siden.

At påstå at den nye bilgaranti skulle give medlemmerne af DBR, Autobranchen Danmark og Bilbranchen en klar konkurrencefordel, er vist lige kækt nok. Med den nye bilgaranti kommer medlemmerne af de nævnte brancheforeninger kun næsten på omgangshøjde med DBFU’s medlemmer - men også kun næsten.

Uanset størrelse

DBFU’s Brugtbilgarantifond dækker nemlig ikke kun sager der er afgjort i Ankenævnet, men alle afgørelser hvor et DBFU medlem ikke er i stand til at opfylde sin forpligtelse over for en forbruger i køberetsmæssige forhold. DBFU’s BrugtbilGarantifond har ingen beløbsbegrænsning og dækker altså uanset kravets størrelse. DBFU’s BrugtbilGarantifond dækker også krav i forbindelse med skjult restgæld og spolede kilometertællere.

Vi er overbeviste om at forbrugerne oplever en høj grad af tryghed, ved at handle bil hos et medlem af DBFU, ikke mindst på grund af BrugtbilGarantifonden, som formodentlig er en del af forklaringen på den succes DBFU og vore medlemmer oplever i disse år.

Med venlig hilsen

Dansk Bilforhandler Union

Direktør Karl-Ove Pedersen
Læs mere om: DBFU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125