23948sdkhjf

Også Fiat Chrysler ramt af dieselskandale

Amerikanske myndigheder anklager Fiat Chrysler for at have installeret snydesoftware i omkring 104.000 biler.
DIESELGATE Endnu en bilproducent har installeret snydesoftware med henblik på at skjule, at bilernes udledning af dieselpartikler oversteg lovgivningens krav. Det drejer sig om det italienske domineret Fiat Chrysler, som ifølge anklagerne har installeret den pågældende software i modellerne Jeep Grand Cherokee og Ram 1500.

Anklagerne havde øjeblikke indvirkning på selskabets aktiekurser. På Milano-børsen faldt aktien med 16 procent til 8,78 euro. Dermed faldt markedsværdien med 2,6 milliarder euro, eller godt 19 milliarder kroner, så selskabets værdi er på godt 13 milliarder euro.

Fiat Chrysler

Italienske Fiat købte sig i 2009 ind i den skræntende amerikanske bilproducent, Chrysler, der som følge af finanskrisen stod foran en konkurs. I 2014 opkøbte Fiat de aktier, der var ejet af forskellige fonde, der også havde skudt penge i selskabet for at undgå konkursen. Ved samme lejlighed skiftede firmaet navn til Fiat Chrysler Automobiles (FCA).


I USA har aktien i Fiat Chrysler været i børspause op til offentliggørelsen af en meddelelse torsdag eftermiddag, hvor Fiat Chrysler erklærer sig skuffet over, at myndighederne vurderer, at der er tale om et brud på lovgivningen.

Selskabet oplyser desuden, at det har til hensigt at samarbejde med myndighederne og vil præsentere sit syn på sagen med henblik på at få løst sagen.
Sagen kommer i kølvandet på den omfattende Volkswagen-sag, hvor den tyske producent i øjeblikket står til at skulle betale en bøde til de amerikanske myndigheder på omkring 30 milliarder kroner.

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111