23948sdkhjf

VW betaler 30 milliarder kroner i bod til USA for miljøfusk

Den tyske bilproducent VW erkender skyld med fusk med dieselbiler og vil betale 4,3 milliarder dollar til USA for bedrageri.
DIESELGATE Volkswagen har indgået forlig med de amerikanske myndigheder for 4,3 milliarder dollar efter en skandale om snyd med udledning af kvælstofilte fra dieselbiler. Det svarer til lidt over 30 milliarder danske kroner.

Den amerikanske udenrigsminister John Kerry sagde onsdag, at den tyske bilproducent vil erklære sig skyldig i forsøg på at bedrage USA og amerikanske forbrugere.

Justitsminister Loretta Lynch siger ifølge det tyske nyhedsbureau dpa, at VW desuden har brudt miljøloven.

Bilfabrikanten skal betale 2,8 milliarder dollar i bøde. Desuden er parterne blevet enige om en betaling på 1,5 milliarder dollar for brud på blandt andet miljøloven og toldreglerne.

USA vil sigte seks VW-ansatte i forbindelse med sagen.

VW sælger flest biler

Siden skandalen om snydesoftware i millioner af VW's dieselbiler tog fart i efteråret 2015, har virksomheden gennemgået store forandringer - blandt andet med fyringer af chefer.

Men den tyske producent har ikke solgt færre biler af den grund - tværtimod.

Faktisk er Volkswagen nu verdens største bilproducent.

VW har i en årrække været enten nummer to eller tre på listen over klodens mest sælgende bilmærker ifølge Den Internationale Organisation for Bilproducenter (OICA).

Med de friske tal for december 2016 ser det ud til, at Volkswagen er lidt større end Toyota, som tidligere har toppet listen.

VW solgte sidste år 10,3 millioner biler. Det er en stigning på 3,8 procent fra 2015. Toyota solgte en procent mere i 2016 i forhold til året forinden, skriver dpa.

11 millioner biler var ifølge VW udstyret med det lille program, der kunne få dieselbiler til at fremstå mere miljøvenlige i officielle test.

Dette stykke snydesoftware betød blandt andet, at biler solgt i USA kunne udlede et 40 gange højere niveau af kvælstofilte, end loven tillader.

Kilde: Ritzau

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127