23948sdkhjf

Grund til at se fremad

2016 har skuffet på flere måder, men vækker også forhåbning om et fremgangsrigt 2017.
DANSK AUTOGENBRUG Til et årsskifte hører, at man er feststemt. Champagnepropperne springer, man gør sig sine nytårsforsætter og visker tavlen ren.

Nyt år. Ny start.

2016 har budt på skuffelser, der ikke er værd at se tilbage på. De stigende konjunkturer går uden om autogenbrugerne, jernpriserne er stagnerende, og mange medlemsvirksomheder er trængt. Året bød heller ikke på lanceringen af den digitale skrotningsattest; reparationsreglerne er ikke ændret, og myndighederne savner ressourcer til at bistå os med en sanering af det ulovlige skrotmarked. I stedet lapper man og sætter skrotpræmien op i håbet om at gøre det mere interessant at skille sig lovligt af med sin udtjente bil.

Der kan da kun være grund til at se fremad?

MEN DER VAR LYSPUNKTER i 2016. Først på året lancerede vi, i samarbejde med den øvrige branche, de nye guidelines, der skal lære værkstederne og os at tale samme sprog, når det gælder genbrugsdele. Vi har fulgt op med et antal kvalitetskurser, der forhåbentlig vil blive til flere.

Vore to store handelsportaler er kommet ind i en god dialog - både indbyrdes og med forsikringsselskaberne. Det vækker håb om, at vi kan synliggøre brugte, originale reservedele som et stærkt alternativ til nye dele.

FREM FOR ALT BLIVER samarbejdet mellem DAG og vor søsterforening, Bil Genbrug Danmark, stadig tættere. Samarbejdet præges af en tro på, at kan vi finde fælles fodslag, så får vi en stærkere branche. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke vore kolleger i BGD for den gode dialog.

SAMMENFATTENDE OPLEVER VI en stigende opmærksomhed fra vore omgivelser. DAG er blevet optaget i det såkaldte Advisory Board, der skal rådgive om udviklingen af den digitale skrotningsattest, og vort budskab om det miljørigtige i at bruge brugte dele høres både i politiker- og forskerkredse.

Så - ja! Der er grund til at se fremad.

FOR DAG SER ET POSITIVT scenarie for 2017 da også sådan ud:

I løbet af året bliver vi færdige med at udvikle den digitale skrotningsattest til glæde for forbrugerne og os selv. Myndighederne vil finde ud af at koordinere udvekslingen af de fornødne data, og skrotningsattestens udvikler - DPA System - vil få de nødvendige midler. Den digitale skrotningsattest bliver et stærkt værktøj til at styre lovlige skrotninger med og vil blive en hjælp for vore virksomheder.

Miljøstyrelsen får tilført ressourcer til at bistå kommunerne med et mere effektivt miljøtilsyn. Det vil både være til gavn for miljøet og sikre, at miljøgodkendte virksomheder, der har styr på deres ting, stilles mere jævnbyrdigt i konkurrencen.

Dialogen med forsikringsselskaberne styrkes, idet alle parter kan se både det politisk og det ressourcemæssigt fornuftige i at genbruge frem for at nyproducere.

Og endelig har alle autogenbrugsvirksomheder en enestående chance for at komme stærkt ud af 2017 med én ny, stærk organisation i ryggen.

Der er derfor alle gode grunde til at ønske medlemmer, samarbejdspartnere og kolleger i autobranchen et godt nytår!

Søren Lundfold,

Formand for Dansk Autogenbrug

Artiklen er en del af temaet NYTÅRSUDTALELSER.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062