23948sdkhjf

Højt aktivitetsniveau i dækbranchen

Der vil i 2017 fortsat være en målrettet indsats for bedre lovgivning omkring vinterdæk.
DÆKIMPORTØRFORENINGEN 2016 startede godt for branchen med flere med kortere perioder med snevejr. Det gav travlhed på værkstederne rundt om i landet og erindrede de danske bilister om, at vinterdæk har deres berettigelse, når sne og is rammer Danmark.

Vinteren blev afløst af et forår med højt aktivitetsniveau og god efterspørgsel på sommerdæk, så første halvdel af året blev som helhed ganske tilfredsstillende. Mens dette skrives har vinteren 2016/17 endnu vist sig fra sin relativt pæne side, men nogle dage med sne i dele af landet har alligevel sat godt gang i vintermonteringerne.

DÆKBRANCHEN ER FORTSAT i god dialog med relevante politiske nøglepersoner og organisationer, og der er efterhånden bred opbakning til valg af rette dæk til årstiden. Når det kommer til en egentlig lovgivning på området er der imidlertid stadig et stykke vej, og det er stadig overladt til danskerne, ad frivillighedens vej, at vælge dæk til bilen. I branchen så vi gerne en lovgivning som eksempelvis den tyske, hvor der ikke nødvendigvis er krav om montering af vinterdæk, men derimod forbud mod at bruge bilen i vinterføre, hvis ikke de rette dæk er monteret. Dækbranchen, herunder Dækimportørerne, vil fortsat, gennem oplysning, være med til at gøde jorden for en lovgivning på området, når tiden er inde.

GEBYRORDNINGEN PÅ DÆK har fungeret godt i en årrække, og Danmark har generelt godt styr på indsamlingen af brugte dæk til miljøvenlig genanvendelse. Gebyrklassifikationerne har i 2016 været genstand for en grundig gennemgang og vil fra 1. januar 2017 være forenklede og mere tidssvarende. Dækbranchen har bidraget med input til de nye klassifikationer og hilser ændringerne velkomne.

NAVNEFORANDRINGEN FRA Dækbranchens Fællesråd til Dækbranchen Danmark, paraplyorganisationen for branchens organisationer, som blev gennemført sidste år, har vist sig at være en rigtig god beslutning. Nu er der ingen tvivl om, hvem der er afsender på de mange budskaber, der udsendes gennem året. Det var således også Dækbranchen Danmark der stod som vært for årets Temadag, der som sædvanligt blev en tilløbsstykke for branchen. Temadagen bliver afviklet igen i september 2017.

DÆKBRANCHEN DANMARK OG de danske dækimportører kan se tilbage på et travlt og begivenhedsrigt 2016. Vi glæder os til de nye udfordringer, der måtte vente på os i 2017, og ønsker alle et godt og travlt nytår.

Kenneth Saust,

formand for Dækimportør- foreningen

Artiklen er en del af temaet NYTÅRSUDTALELSER.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109