23948sdkhjf

Gode ting i godteposen for det nye år

En ejerskifte-app og ændringer omkring ønskenummerplader ved leasing er blandt nye tiltag på vej fra Skat.
SKAT Endnu et år er gået, og det er tid til at ønske godt nytår til alle og tak for det gode samarbejde i året, som snart er gået.

I 2016 har vi haft fokus på, at borgere og virksomheder har en god oplevelse, når de er kontakt med Skat. Derfor lytter vi til de input, vi får, og det vil vi blive ved med i 2017.

I Skat prøver vi hele tiden på at finde løsninger, der forbedrer vores service til borgere og virksomheder. I 2015 udviklede vi en app til smartphones, hvor man nemt kan købe dagsbeviser til varevogne. Nu har vi en app på trapperne, som gør det muligt at lave ejerskifte på et køretøj. Sælgeren hæfter for både vægtafgift og forsikring, indtil køretøjet er ejerskiftet. Derfor håber vi, at app´en vil gøre det nemt og trygt for både sælgeren og køberen. Vi glæder os til, at app´en går i luften i det nye år.

Jeg vil samtidig opfordre alle til at huske at få ejerskiftet eller afmeldt køretøjerne så hurtigt som muligt, så sælgeren ikke kommer i klemme. På skat.dk kan man finde svar på spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, når man skal ejerskifte eller afmelde et køretøj.

SKAT HAR IGANGSAT et besigtigelsesprojekt, hvor vi vil besigtige et antal brugte køretøjer, inden de føres ud af landet, og hvor Skat efterfølgende udbetaler eksportgodtgørelse. Projektet har til formål at afdække, om de køretøjer, som Skat udbetaler godtgørelse for, reelt er i registreringsklar stand, og/eller om den oplyste stand på køretøjerne er korrekt. Vurderingen af standen på de indkaldte køretøjer varetages af inspektører fra Færdselsstyrelsen, som har den faglige ekspertise på synsområdet.

PÅ OMRÅDET FOR ønskenummerplader bliver det også nemmere, hvis man ønsker at lease et køretøj. Indtil nu har det kun været muligt at have ønskenummerplader på et køretøj, hvis man var den primære ejer af køretøjet og samtidig havde retten til ønskenummeret. Det bliver nu ændret. Ændringen betyder, at eksempelvis leasede køretøjer kan registreres med ønskenummerplader, der tilhører den primære bruger.

IGEN I ÅR ER DER fremsat lovforslag om at nedsætte beregningen af registreringsafgiften. Forslaget L93 2016 skal til 3. behandling den 10. januar 2017. Hvis forslaget vedtages, træder det i kraft den 15. januar 2017 og får tilbagevirkende kraft fra den 22. november 2016. Da loven formentlig først bliver vedtaget den 15. januar 2017, skal alle køretøjer betale registreringsafgiften efter de gældende regler. Man kan på skat.dk se detaljer om lovforslaget.

Når loven træder i kraft, vil vi udsøge alle biler og motorcykler, som har betalt registreringsafgift eller modtaget eksportgodtgørelse i perioden fra og med den 22. november 2016 til og med den 14. januar 2017 med henblik på en genberegning og regulering af afgiften med de ændrede satser.

IGEN I ÅR VIL JEG opfordre alle i autobranchen til at komme med input til, hvordan Skat kan gøre det endnu bedre. Og til slut endnu en gang: Godt nytår.

Kim Saastamoinen-Jakobsen,

underdirektør i Motor, Skat

Artiklen er en del af temaet NYTÅRSUDTALELSER.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125