23948sdkhjf

Pundets fald rammer elbilslystne briter

Elbilsproducenten Tesla hæver nu sine priser i Storbritannien efter landets varslede farvel til EU.
ELBILER Modeltogsentusiaster, chokoladespisere og Apple-elskere i Storbritannien er blandt dem, der allerede er ramt af unionens forestående farvel til EU. Nu er turen kommet til Tesla-fans.

Siden EU-afstemningen i juni, hvor Storbritanniens befolkning stemte for at forlade EU, er det britiske punds kurs svækket markant. Det gør det dyrere at købe varer i udlandet og sender priserne op.

Senest har den kendte elbilsproducent Tesla varslet, at virksomheden øger priserne i Storbritannien.

- Vi har modtaget information, som vi bliver nødt til at dele med jer. Grundet valutaudsving kommer vi til at hæve priserne med fem procent 1. januar, skriver Tesla i en mail til sine kunder ifølge The Guardian.

Prisstigninger forventes ifølge erhvervsmediet Bloomberg News at ramme blandt andre de 325.000 briter, der har skrevet sig op til at købe Teslas kommende satsning, Model 3.

Model 3 er Teslas forsøg på at lave en bil i mellemklassen og dermed bryde ind på markedet for helt almindelige biler.

Siden briternes afstemning om medlemskabet af EU er prisen på en række kendte produkter steget.

Apple har valgt at hæve sine priser med 20 procent og fødevareproducenterne Nestlé og Unilever har varslet prisstigninger på omkring 10 procent.

Flere producenter, der i blandt Toblerone, har i stedet valgt at putte mindre i pakkerne for at hente det tabte tilbage.

I december viste tal, at inflationen i Storbritannien var på 1,2 procent i november, hvilket er det højeste siden 2014.

- Det er ikke et alarmerende tal, men det er et tegn på, hvad vi kan vente os i fremtiden. Importpriserne stiger, og det vil sende forbrugerpriserne yderligere op.

- Man er bekymret for, at inflationen vil stige til op mod tre procent i de kommende år, vurderede analytiker hos Danske Bank Mikael Milhøj over for Ritzau tidligere i december.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109