23948sdkhjf

VW indgår forlig i USA om dieselskandale

Volkswagen vil bruge yderligere 1,6 milliarder kroner på at få rettet op på dieselskandale, siger dommer i USA.
DIESELGATE En amerikansk dommer siger, at der er indgået et forlig i sagen om Volkswagen 3,0-liter dieselbiler.

Det amerikanske justitsministerium oplyser, at Volkswagen vil bruge yderligere 225 millioner dollar (godt 1,6 milliard kroner) på at få rettet op på dieselskandalen. VW havde haft installeret ulovlig software i omkring 11 millioner dieselbiler på verdensplan.

Skandalen kastede Volkswagen ud i en enorm krise, efter det kom frem, at bilproducenten havde installeret software i bilerne med det formål at snyde test for udledning af skadelige stoffer. Det har ført til milliardbøder, direktørens afgang og et voldsomt fald i aktiekursen for Volkswagen.

Forliget kommer efter et andet større forlig blev indgået i sommer. Det består af en række tilbagekøb og erstatninger for omkring 80.000 forurenende 3,0-liter diesel VW, Porsche og Audi køretøjer, som led i den tyske bilproducents bestræbelser på at få lagt svindelsagen bag sig.

Sidst i oktober godkendte en amerikansk domstol et rekordstort forlig, som indebar, at VW satte 15 milliarder dollar af til 475.000 2,0-liter diesel biler i USA, som var udstyret med svindel-software, som fik køretøjerne til at virke mindre forurenede, end de var.

Men dertil kommer de 80.000 3,0 liter køretøjer, der var omfattet af en tillægsplan.

Volkswagen har indgået forliget med det amerikanske justitsministerium samt miljøagenturet og repræsentanter for de californiske miljømyndigheder.

Kilde: Reuters

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157