23948sdkhjf

Google bremser op

Noget tyder på, at teknologikæmpen i stedet går efter ny udvikling til delebiler og eksisterende producenter.
AUTONOM Noget tyder ifølge flere amerikanske medier på, at Google ændrer i sin strategi med hensyn til sit førerløse bilprojekt, der rent fysisk især er kommet til udtryk i form af den bobleformede bil, der triller rundt i den amerikanske stat Californien.

Ændringen betyder konkret, at Google fremover rykker tættere på de egentlige bilproducenter, der i stigende grad spekulerer i, hvordan de ændrer forretning til at gå fra producenter og til serviceleverandører - blandt andet i form af delebilsordninger og tjenester lig Uber.

Den amerikanske site The Information mener hertil at vide, at moderkoncernen bag Google, Alphabet, er lige på trapperne med et nyt firma, der netop skal adressere den stigende efterspørgsel på teknologi til delebiler.

Chrysler-samarbejde
Når Google nu tilsyneladende holder igen med at smide udviklingskroner efter den (af flere omtalte) nuttede Google-bil, hvad skal der så ske? Et nyt samarbejde med Fiat/Chrysler-koncernen, som blev luftet allerede i foråret, giver sandsynligvis lidt af svaret, skriver techsitet Engadget.

Fiat/Chrystler har sendt en stribe Pacifica-minivans over til Google, som skal bruge dem til at udvikle autonome systemer. Hvordan det på sigt skal hjælpe til en eventuel Uber-konkurrent er endnu uvis.

Stat godkender kørsel uden rat
Udviklingen fra Google kommer stort set samtidig med, at ’Motown’, hvilket vil sige den amerikanske stat Michigan netop har godkendt, at biler kan køre rundt uden rat. Michigan, der har lagt jord til nogle af autobranchens største så som Ford, Dodge-brødrene og William C. Durant, ser selvkørende biler som fremtiden, deraf satsning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109