23948sdkhjf

Her er 2016’s sikreste biler ifølge NCAP

Hvert år opgør Euro NCAP en liste over, hvilke biler der i udvalgte kategorier kan betegnes som de mest sikre på vejene.
CRASH Det går hårdt for sig, når Euro NCAP smadrer biler på testvirksomhedens omfattende anlæg. Her giver Euro NCAP så nye biler stjerner alt efter, hvor godt de beskytter både passagerer, børn i barnesæder, fodgængere og det sikkerhedsudstyr, de tilbyder fra standard.

Og når året slutter, finder Euro NCAP så de bedste i kategorierne ’Stor familiebil’, ’Lille familiebil’ og ’Lille Off-Road’. Her ser det rigtig lyst ud for især hybridbilerne. Listen i kategorien ’Stor familiebil’ toppes ifølge Euro NCAP af Toyota Prius, der scorer både 5 stjerner, opnår 92 procent i voksensikkerhed, 82 procent over for børn, 77 procent over for fodgængere og 85 procent i forhold til standardmonteret sikkerhedsudstyr. Det er nok til førstepladsen.

Endnu en hybrid
Hyundai gør sig over til i toppen, når man kigger tilbage på 2016 og sikre biler. Helt konkret er der tale om Hyundai Ioniq, der lanceres i Danmark i februar 2017. Her er også tale om en hybridmodel, og lig Prius scorer den højt på procenter. Iqoniq opnår 91 procent i voksensikkerhed, 80 procent over for børn, 70 procent over for fodgængere og 82 procent.

Populær klasse
Den populære klasse for de mindre SUV’er kan også godt levere sikre biler. I 2016 træder især Volkswagen Tiguan langt op på podiet. Det dækker over 96 procent i voksensikkerhed, 84 procent over for børn, 72 procent over for fodgængere og 68 procent ved standardsikkerhed.

Nye stjerner
Euro NCAP og testvirksomhedens målinger blev i løbet af 2016 opdateret, så ikke kun bilernes karrosseri og altså beskyttelse af dem inde i bilen tæller højt. Kravene til at beskytte omverdenen er løftet markant, og derfor skrider Euro NCAP hårdere ind over for nye biler, hvis de skader fodgængere eller andre bløde trafikanter.

Samtidig kan bilproducenterne heller ikke slippe så nemt uden om at lancere grundmodeller fuldstændig skrabet for sikkerhedsudstyr. Euro NCAP fremhæver selv udbredelsen af automatiske nødbremser, adaptive fartpilot og line Assist.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125