23948sdkhjf

Efterskoler kan være nøglen til flere erhvervs-elever

Minister er klar til at give efterskoler lov til at tilbyde erhvervsuddannelsernes grundforløb. Det kan give flere unge, som er i tvivl om fremtiden, ro til afklaring.
SKOLER For at få flere unge til at starte på en erhvervsuddannelse vil undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) nu give efterskoler lov at tilbyde en ny uddannelsesmulighed, der kombinerer folkeskolens 10. klasse med erhvervsuddannelsernes grundforløb.

Forsøget vil ifølge det lovforslag, ministeren fremsætter efter nytår, vare i tre år. Det skal max omfatte seks skoler og 200 elever.

- Det er et superskarpt tilbud til elever, der efter 9. klasse gerne vil afprøve nogle ting og have tid til at overveje, hvad de vil lave resten af deres liv. Vi ved at mange tager 10. klasse, fordi de ikke er sikre på, hvilken vej de vil, siger uddannelsespolitisk medarbejder i Håndværksrådet, Dorte Kulle.

Hun vurderer, at forsøget kan vise sig effektivt i den brede indsats, der skal til for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Men det forudsætter, at unge bliver gjort opmærksom på muligheden, understreger hun.

Forsøgsordning
At regeringen i første omgang nøjes med en forsøgsordning, skyldes blandt andet, at man vil afvente konklusionerne fra en ekspertgruppe, inden man beslutter sig for at etablere nye, permanente ordninger. Desuden er der usikkerhed om det økonomiske aspekt, fordi det endnu er uvist, hvilke elever der vil gøre brug af den nye mulighed.

- Derfor er det nødvendigt at lave et forsøg, før man ruller det hele ud, siger ministeren

Det kommende lovforslag udspringer blandt andet af et tæt samarbejde mellem Odsherred Efterskole og erhvervsskolen EUC Nordvestsjælland, der med opbakning fra en lang række aktører som LO, HK, Dansk Metal, Dansk Erhverv og Danske Erhvervsskoler har kæmpet for at få lov til at oprette en forsøgsordning på området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094