23948sdkhjf

Nyt flot regnskab fra Borg

Silkeborg koncernen Borg Automotive fortsætter væksten. Selskabets bremsekalibre hitter.
AUTODELE Silkeborg koncernen Borg Automotive A/S fortsætter væksten og præsenterer endnu engang et flot regnskab. Koncernen omsatte i regnskabsåret 2015/2016 for 569 millioner kroner, hvilket er 126 millioner mere end sidste år og en stigning på 28 procent.

Den øgede omsætning betyder at Borg Automotive kan fremvise et resultat før skat på 89 millioner kroner mod et resultat i 2014/15 på 50 millioner.

Ifølge CEO Kim K. Andersen er der flere faktorer, som spiller ind på det positive resultat.

- Vi har oplevet vækst i omsætning og volumen inden for stort set alle vores produkter - og specielt vores bremsekalibre har set stor fremgang. Det har medført en højere effektivitet, som har forbedret vores konkurrenceevne og derved været stærkt medvirkende til det forbedrede resultat. Ligeledes har virksomhedens medarbejdere ydet en fantastisk indsats samt udvist stort engagement og omstillingsevne i forbindelse med den flotte vækst i omsætningen, udtaler Kim K. Andersen.

Borg Automotive

Med mere end 1200 ansatte er Borg Automotive en af Europas største producenter af renoverede autodele til det uafhængige eftermarked i Europa.

Borg Automotive markedsfører og sælger en pakke af produkter under de tre brands; Elstock, DRI og Lucas. Blandt virksomhedens kunder findes nogle af Europas stærkeste distributører og indkøbsgrupper inden for autodele.


Investeringer giver optimisme

Gennem de sidste to år har Borg Automotive gennemført en række investeringer som har til formål at forbedre gruppens konkurrenceevne på længere sigt, og igen spiller bremsekalibrene en stor rolle.

- Vi har gennem de seneste to år samlet hele gruppens produktion af bremsekalibre på vores fabrik i Polen. Det betyder, at vores fabrikker i højere grad kunne fokusere på at specialisere produktionen, og derved forbedre vores konkurrenceevne yderligere i fremtiden. Derudover har vi udvidet vores R&D center i Polen, hvilket stiller os endnu stærkere inden for mechatronics, fortæller Kim K. Andersen.

Vækst fortsætter

Borg Automotive forventer, at den positive udvikling fortsætter.

Virksomheden har derfor igen budgetteret med en pæn stigning i omsætningen og resultatet i 2016/17 sammenlignet med 2015/16. Dette skyldes blandt andet at man regner med fortsat vækst og lavere enhedsomkostninger som resultat af virksomhedens kultur med kontinuerlige forbedringer - hvilket også de første måneders drift viser.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093