23948sdkhjf

Ajour fra alverdens autobranche

Nyheder fra udlandet - Brembo, Nissan, Honda og VW.

Brembo indvier ny fabrik i Mexico

Afsluttet på rekordtid - på under et år - og med en investering på 36 millioner dollar styrker en ny fabrik i Escobedo i Mexico til produktion af aluminiumscalipre Brembos tilstedeværelse i Nordamerika. Italienske Brembo har også planer om at investere yderligere 93 millioner dollar til at bygge et nyt støberi til jern-skiver. Når fabrikken er fuldt operationel, vil anlægget være i stand til at fremstille to millioner aluminiumscalipre om året. Anlægget vil skabe et øget salg hos Brembo på over 100 millioner dollar om året. Bremse-fabrikken skaber omkring 500 nye arbejdspladser.

Nissan vil bruge engelsk fabrik mere

Nissan Motor Company Ltd. har offentliggjort, at selskabet vil producere den næste udgave af Qashqai samt tilføje næste udgave af X-Trail på deres fabrik i Sunderland i England. Beslutningen følger efter Englands regerings forsikring om, at fabrikken i Sunderland forbliver konkurrencedygtig. Dermed vil Nissan øge deres investering i Sunderland og sikrer således arbejdspladserne for de mere end 7000, der arbejder på fabrikken. Nissans Sunderland fabrik åbnede i 1986 og har siden produceret næsten ni millioner biler. Mere end to millioner Qashqai er bygget i Sunderland igennem de seneste næsten ti år. Nissan har nu investeret over 3,7 milliarder pund i Sunderland.

Honda opjusterer efter fremgang

Bilproducenten Honda opjusterer i sit regnskab for andet kvartal sine forventninger til indtjeningen i hele regnskabsåret, der slutter ved udgangen af marts. Dermed kommer selskabets prognose tættere på de estimater, som analytikerne havde regnet sig frem til. Honda øger forventningerne til sin driftsindtjening med 8,3 procent til 42,1 milliarder kroner, hvilket kan ses i forhold til analytikernes forventninger om et seks procent højere resultat ifølge Bloomberg News.

VW-krise med udvidet undersøgelse

Den tyske anklagemyndighed har udvidet "dieselgate", så sagen nu også vil omfatte en efterforskning af, hvorvidt Volkswagens bestyrelsesformand, Hans Dieter Pötsch, var med til at manipulere markedet i kølvandet på skandalen. - Undersøgelserne drejer sig som den periode, hvor Pötsch var koncernens finansielle rådgiver, siger VW i en erklæring om den nye udvikling. Anklagemyndighedens beslutning betyder, at Volkswagen ikke får held til at lægge den værste krise i koncernens historie bag sig foreløbigt, skriver Ritzau. Ifølge Reuters har myndighederne i Californien desuden fundet endnu et snydesystem i biler fra Volkswagen. Også det har manipuleret med bilernes miljøpåvirkning under test.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219