23948sdkhjf

I de danske Formel 1-køreres hjulspor

Fra Tom Belsø til Kevin Magnussen i bogen "Formel 1 mod alle odds - danske kørere".
MOTORHISTORIE Fem danskere har gennem tiden kørt Formel 1. Den danske motorsports-ekspert Peter Nygaard, der er forfatter til 17 bøger, har samlet deres historier i en kronologisk fortælling fyldt med flotte billeder fra hans rejser rundt til Formel 1-løb i hele verden.

Her er for første gang det samlede billede af Danmarks brogede Formel 1-historie. Om Tom Belsø, der i starten af 1970-erne blev den første dansker i motorsportens kongeklasse blot for at blive chikaneret af sit eget team.

Om Jac Nellemann, der forsøgte at starte et dansk Formel 1-team, og om Jan Magnussen, der i 1998 blev fyret få dage efter at have scoret Danmarks første Formel 1-point. Om Nicolas Kiesa, der brugte millioner på at køre fem løb for bundholdet Minardi i 2003. Og om Kevin Magnussen, der debuterede i Formel 1 med en sensationel andenplads for McLaren, men blot 10 måneder senere blev degraderet til teamets reservebænk - og om hans senere karriere hos Renault.

Peter Nygaard, der har overværet med end 500 Formel 1-løb, kender spillet i motorsportens kulisser. Nu afslører han det ofte fordækte spil, der har gjort Danmark og Formel 1 til en kamp mod alle odds - til trods for, at vi fostrer stribevis af fantastisk gode internationale kørere via primært gokartbanerne.


Titel: "Formel 1 mod alle odds"

Forlag: People’sPress i samarbejde med BT

288 sider

vejl. pris 299,95 kroner

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187