23948sdkhjf

Se hvor godt FTZ's regnskab blev

Landets største autogrossist har præsteret højeste både top- og bundlinje nogensinde. Meget tilfredsstillende, siger adm. direktør Michael Juul Hansen.
AUTOGROSSIST Den netop offentliggjorte årsrapport for 2015/16 fra Danmarks største autogrossist slår endnu engang de tidligere rekorder. Omsætningen rundede således konsolideret 2,2 milliarder kroner, og indtjeningen nåede næsten 200 millioner kroner.

Mere præcist viser det danske selskab en nettoomsætning på 2.178.492.661 kroner og et resultat før skat på 192.610.152 kroner Det svarer til en omsætningsstigning på 9,5 procent og en stigning i indtjeningen på 17,4 procent. Nettoresultatet efter skat er endda steget med 22,6 procent. Stigningerne er i forhold til det hidtidige rekordregnskab fra 2014/15.

Hertil skal lægges aktiviteterne fra de to færøske afdelinger, der drives i et separat selskab på Færøerne og ikke indarbejdes i den danske årsrapport. Her oplyses omsætningen ikke, men det fremgår af regnskabet, at resultatet før skat er steget med hele 28,8 procent til 4.190.213 kroner.

Medarbejderantallet i det danske selskab er øget fra 1094 i 2014/15 til 1139 fuldtidsmedarbejdere i 2015/16, viser regnskabet, der blev godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26. oktober.

FTZ Autodele & Værktøj A/S

3. november 2016 23:00 | Tip redaktionen om en historie

FTZ er Danmarks største autogrossist med 52 afdelinger og flere end 1100 medarbejdere i Danmark og på Færøerne.

Selskabets årsomsætning udgør mere end 2,2 milliarder kroner.


Meget tilfredsstillende

- Såvel væksten i omsætningen som indtjeningen anses som værende meget tilfredsstillende - især set i lyset af den skærpede konkurrence i markedet, hvor der som hovedregel ikke har været plads til prisstigninger, men tværtimod ofte prisreduktioner. Vi har evnet fortsat at vinde markedsandele, og væksten i omsætningen på godt 190 millioner kroner kommer dels fra nye kunder og dels fra organisk vækst hos bestående, loyale kunder. Vi fortsætter vores strategi og investerer endnu mere i at udvikle værktøjer, der gør vores kunders hverdag nemmere. Vi leverer netop ikke kun reservedele, værktøj og forbrugsvarer - vi leverer effektivitet til værkstederne gennem komplette ERP-systemer, værkstedskoncepter og omfattende efteruddannelse, udtaler FTZ’s adm. direktør Michael Juul Hansen.

Nordic Forum giver fordele

FTZ er nu desuden på endnu flere områder end tidligere involveret i og drager nytte af Nordic Forum samarbejdet omkring fællesindkøb, vidensdeling samt investering i systemer og totalløsninger.

- Nordic Forum samarbejdet giver os langt flere fordele end hidtil. Vi mærker virkelig effekten af et styrket og professionelt indkøbssamarbejde. Desuden sikrer vores størrelse i Danmark nu, at stordriftsfordelene slår effektivt igennem på alle områder. Nordic Forum og en forbedret effektivitet gør os endnu bedre rustet til at møde konkurrencen i fremtiden. Det er medvirkende til, at vi kan tilbyde vores kvalitetsprodukter til endnu mere konkurrencedygtige priser fremadrettet - til fordel for såvel vores kunder som slutbrugeren. Specielt på den digitale front lancerer vi en række produkter og platforme til vores kunder, så de er med helt fremme digitaliseringsmæssigt, hvilket præger udviklingen i branchen lige nu og bliver et af de største indsatsområder fremadrettet, fortsætter Michael Juul Hansen.

Fortsat ekspansion

Det stærke regnskab vil absolut ikke blive nogen sovepude, lover Michael Juul Hansen. Selskabet forventer således fortsat ekspansion trods forventning om yderligere skærpet konkurrence i markedet.

- Vi forventer, at der vil ske en fortsat konsolidering med færre traditionelle udbydere samtidig med, at nye udbydere etablerer sig med et smallere sortiment - både når det gælder varer, service og logistisk set-up. Vi ser frem til endnu mere konkurrence og vil ruste os ved blandt andet fortsat at have fokus på procesoptimeringer, effektiviseringer og indkøbspriser. Konkret vil såvel selskabets centrallager som regionslagre blive væsentligt udvidet i det kommende år til gavn for kunder gennem øget produktudbud og til gavn for medarbejdere i form af forbedrede arbejdsforhold. Vi ser lyst på fremtiden og forventer, at såvel omsætning som indtjening i 2016/17 vil ligge over niveauet for i år, udtaler en optimistisk Michael Juul Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109