23948sdkhjf

Flere begynder på en erhvervsuddannelse

Det store ansøgerfald efter det første år med erhvervs­uddannelsesreformen er nu vendt til en lille fremgang.
FREMGANG I år valgte 900 flere elever at begynde på grundforløbet til en erhvervsuddannelse sammenlignet med sidste år. Det viser de seneste tal fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. I juli og august måned begyndte 29.300 elever på en af landets erhvervsuddannelser. Det er en stigning på tre procent i forhold til samme periode sidste år, hvor tilgangen var ca. 28.300.

Det første år efter erhvervsuddannelsesreformen trådte i kraft, skete der et fald på 10 procent i tilgangen til erhvervsuddannelsernes grundforløb, men det fald er nu vendt til en lille fremgang. Faldet kan tilskrives de nye adgangskrav, som blev indført for at mindske det store frafald på erhvervsuddannelserne.

Den største stigning er sket til grundforløbets 2. del - det vil sige for elever, der ikke kommer direkte fra grundskolen. Godt 16.800 elever begyndte på grundforløbets 2. del i sommeren 2016, og det er en stigning på seks procent i forhold til sidste år. Omkring 12.500 elever havde første skoledag på grundforløbets 1. del i 2016, hvilket er på samme niveau som året før.

Tilfreds minister

- Det er positivt, at vi allerede to år efter reformen ser en stigning i tilgangen til erhvervsuddannelserne, for Danmark kommer til at mangle dygtige faglærte i fremtiden, hvis vi ikke får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse Målet er, at endnu flere skal vælge en erhvervsuddannelse lige efter grundskolen, og derfor har vi også skærpet adgangen til de gymnasiale uddannelser med den nye gymnasiereform. Desuden har regeringen for nylig indgået en trepartsaftale, der sikrer flere praktikpladser, så endnu flere kan gennemføre en erhvervsuddannelse, siger Ellen Trane Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling.

På uddannelser inden for kontor, handel og forretningsservice ses en stigning på 16 procent, mens der inden for fødevarer, jordbrug og oplevelser ses et fald på ni procent. Omsorg, sundhed og pædagogik er på niveau med året før, mens der ses en stigning på tre procent til uddannelser inden for teknologi, byggeri og transport. bauer
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141