23948sdkhjf

Minister hylder 12-talslærlinge ved prisuddeling

Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen uddeles fredag til 25 af Danmarks mest talentfulde lærlinge.
HÆDER Fredag er Den Sorte Diamant i København pyntet op til fest. Her finder en af de vigtigste hyldester af faglært arbejdskraft sted.

Ministeren for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, er sammen med familier, mestre og lærere blandt deltagerne i hyldesten af 25 af metalindustriens mest talentfulde lærlinge. Med flere end 200 indstillede, er der hård konkurrence om de eftertragtede statuetter, der i år uddeles for 14. gang.

12-tals mekanikere

Der er tre personvognsmekanikere og én lastvognsmekaniker, der modtager ML-prisen.:

Personvognsmekanikere

Jakob Stensgaard Andreasen, TEC/Semler Retail A/S

Simon Toft Jespersen, Uddannelsescenter Holstebro/C.A. Larsen Automobiler A/S

Sander Stensgaard Kristensen, Tradium/Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S

Lastvognsmekaniker

Nicolai Mørk Jensen, Tech College Aalborg/Im. Stiholt A/S


De 25 lærlinge har alle afsluttet svendeprøven med et 12-tal. Og der er brug for at sætte spot på de dygtige faglærte, så det ikke kun er al snakken om 12-talsstudenterne, der løber med overskrifterne. Det er der brug for. Det særlige ved ML-Prisen er dog, at det ikke kun er de faglige evner, der spiller ind. Også sociale kvaliteter vægtes højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for alle prismodtagerne, at de, ud over at have opnået topkarakterer, også er gode kammerater og kolleger. Det er skoler og virksomheder, som i fællesskab indstiller lærlingene til prisen.

Fire mekanikere modtager den prestigefyldte pris; tre personvognsmekanikere og én lastvognsmekaniker .

Hyldes af minister

Blandt talerne ved ML-Prisen 2016 er blandt andre minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, der også vil være med til at overrække statuetterne i selskab med Per Påskesen, formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, og Lone Folmer Berthelsen, næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI.

ML-Prisen 2016 afholdes fredag 30. september kl. 9.30-12.15 i Det Kongelige Bibliotek, bedre kendt som Den Sorte Diamant i København.

Selve prisoverrækkelsen finder sted i Dronningesalen kl. 10.30-12.15.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094