23948sdkhjf

”Skønt med mere tid i min helikopter”

Lakkongen Pierre Legarth har solgt pierre.dk. Han fortsætter dog som bestyrelsesformand, men får i højere grad tid til blandt andet at flyve mere helikopter og være sammen med sin familie.
LIVSVÆRK I slutningen af maj var det slut. I hvert til en vis grad. Pierre Legarth, den 50-årige autolakkonge fra Kolding, valgte at takke ja til et tilbud i størrelsesordnen af 400 millioner kroner for sin virksomhed pierre.dk. Tilbuddet kom fra tyske Intelligent Repair Solutions Group, der af flere betragtes som det førende skadecenter til biler i Tyskland. Firmaet er overordnet set ejet af den schweizisk-baserede investorgruppe Ufenau Capital Partners AG, hvor Pierre Legarth har fået forhandlet sig frem til en plads som bestyrelsesformand i pierre.dk.

- Jeg glæder mig til at følge pierre.dk på et overordnet niveau, og samtidig undgå det dobbeltjob, jeg føler, jeg har haft gennem de seneste fem til seks år, fortæller Pierre Legarth til Motor-magasinet.

Mere tid i luften
Selv er Pierre Legarth uddannet autolakerer, og han stiftede allerede som 19-årig det, der blev til en millionvirksomhed med speciale i autolak. I dag findes der 24 afdelinger i Danmark, ti i Sverige og tre i Tyskland. Og fordi især Tyskland længe har været et yderst attraktivt marked for lakvirksomheden, så gav det ifølge Pierre Legarth god mening at vende til-salg-skiltet i den retning:

- Købers spændende aktiviteter i Tyskland matcher pierre.dk-konceptet optimalt. Og man må vel antage, at Ufenau Capital Partners AG’s knowhow og hjemmebanefordel bliver endnu mere værdiskabende for selskabet i Tyskland, siger Pierre Legarth.

Historien om pierre.dk

Pierre.dk Autolakering A/S blev grundlagt i 1985 af Pierre Legarth i en garage på 100 m2 . Siden da har virksomheden vokset sig større og større, så den i dag er Europas største autolakeringskæde med datterselskaber i både Sverige (pierre Billackering AB) og Tyskland (pierre Autolackierung GmbH). 50-årige Pierre Legarth var indtil 1. juni 2016 direktør i firmaet, men overlod 1. juni 2016 den post til økonomidirektør Bo Jacobsen, der dermed blev ny adm. direktør. Bo Jacobsen har de seneste fire år været i et tæt parløb med Pierre Legarth og bestyrelsen, hvor han har haft ansvaret for pierre.dk’s ekspansion til Sverige og Tyskland.

Omrokeringen betød, at Pierre Legarth afløste Jens Due Olsen som bestyrelsesformand. Pierre Legarth solgte tilbage i 2010, som led i en planlagt internationalisering af virksomheden, majoriteten af aktierne i pierre.dk Autolakering A/S til Maj Invest Equity. Det var dog med en garanti, eller et såkaldt warrant-program, der betød, at grundlæggeren fik retten til inden for en aftalt periode at købe en andel af virksomhedens aktier tilbage til en på forhånd aftalt tegningskurs. Det har Pierre Legarth besluttet sig for at benytte sig af. Det betød, at han fra 27. januar 2016 sad på 44,6 procent af aktierne i pierre.dk Autolakering A/S.

I slutningen af maj i år blev det så klart, at tyske Intelligent Repair Solutions Group ville købe pierre.dk. Det tyske firma er det førende skadecenter til biler i Tyskland og er ejet af den schweizisk-baserede investorgruppe Ufenau Capital Partners AG.


Gennem sin karriere har Pierre Legarth sat sit præg på autobranchen på flere måder. Særligt kendt blev han, da han i en årrække kørte DTC-race, hvor han i to omgange opnåede en samlet tredjeplads. Men i de senere år har Pierre Legarth taget sin passion for motorer og fart til højere luftlag. For fire år siden tog han nemlig pilotuddannelsen til helikopter, og han forudser selv, at han kommer til at bruge mere tid i de tyndere luftlag:

- Min familie glæder sig selvfølgelig en del til, at jeg får mere fritid. Dertil bliver det skønt at få mere tid til at flyve min helikopter, som er verdens bedste terapi, fortæller Pierre Legarth.

Lakmanden betegner sig selv som ”semigammel”, men ser stadig enhver afslutning som starten på noget nyt. Fra sin post i bestyrelsen er han sikker på, at det nok skal gå firmaet godt:

- Jeg har en god mavefornemmelse i forhold til kerneforretningen i pierre.dk, der jo trods alt ikke er mit barn. Det er vigtigt, at man ikke blander følelser og forretning. Forretning kan være barsk og bør kun være en kassebetragtning – altså forstået på den gode måde, forklarer den jyske lakmand.

Flere mursten
Foruden lakvirksomheden pierre.dk, har den jyske grundlægger også sat sine optjente penge i mursten. Mere konkret drejer det sig om Pierre Legarth Holding A/S og det dertilhørende Pierre Ejendomme A/S, der har en samlet ejendomsportefølje på omkring 400 millioner kroner. Det er virksomheder, som Pierre Legarth får mere tid til og bruger dele af pengene fra salget på:

- En del af provenuet fra salget af pierre.dk bliver anvendt som byggesten i forbindelse med projektopførelse af boligejendomme på min hjemmebane i Kolding, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125