23948sdkhjf

”Skønt med mere tid i min helikopter”

Lakkongen Pierre Legarth har solgt pierre.dk. Han fortsætter dog som bestyrelsesformand, men får i højere grad tid til blandt andet at flyve mere helikopter og være sammen med sin familie.

LIVSVÆRK I slutningen af maj var det slut. I hvert til en vis grad. Pierre Legarth, den 50-årige autolakkonge fra Kolding, valgte at takke ja til et tilbud i størrelsesordnen af 400 millioner kroner for sin virksomhed pierre.dk. Tilbuddet kom fra tyske Intelligent Repair Solutions Group, der af flere betragtes som det førende skadecenter til biler i Tyskland. Firmaet er overordnet set ejet af den schweizisk-baserede investorgruppe Ufenau Capital Partners AG, hvor Pierre Legarth har fået forhandlet sig frem til en plads som bestyrelsesformand i pierre.dk.

- Jeg glæder mig til at følge pierre.dk på et overordnet niveau, og samtidig undgå det dobbeltjob, jeg føler, jeg har haft gennem de seneste fem til seks år, fortæller Pierre Legarth til Motor-magasinet.

Mere tid i luften
Selv er Pierre Legarth uddannet autolakerer, og han stiftede allerede som 19-årig det, der blev til en millionvirksomhed med speciale i autolak. I dag findes der 24 afdelinger i Danmark, ti i Sverige og tre i Tyskland. Og fordi især Tyskland længe har været et yderst attraktivt marked for lakvirksomheden, så gav det ifølge Pierre Legarth god mening at vende til-salg-skiltet i den retning:

- Købers spændende aktiviteter i Tyskland matcher pierre.dk-konceptet optimalt. Og man må vel antage, at Ufenau Capital Partners AG’s knowhow og hjemmebanefordel bliver endnu mere værdiskabende for selskabet i Tyskland, siger Pierre Legarth.

Historien om pierre.dk

Pierre.dk Autolakering A/S blev grundlagt i 1985 af Pierre Legarth i en garage på 100 m2 . Siden da har virksomheden vokset sig større og større, så den i dag er Europas største autolakeringskæde med datterselskaber i både Sverige (pierre Billackering AB) og Tyskland (pierre Autolackierung GmbH). 50-årige Pierre Legarth var indtil 1. juni 2016 direktør i firmaet, men overlod 1. juni 2016 den post til økonomidirektør Bo Jacobsen, der dermed blev ny adm. direktør. Bo Jacobsen har de seneste fire år været i et tæt parløb med Pierre Legarth og bestyrelsen, hvor han har haft ansvaret for pierre.dk’s ekspansion til Sverige og Tyskland.

Omrokeringen betød, at Pierre Legarth afløste Jens Due Olsen som bestyrelsesformand. Pierre Legarth solgte tilbage i 2010, som led i en planlagt internationalisering af virksomheden, majoriteten af aktierne i pierre.dk Autolakering A/S til Maj Invest Equity. Det var dog med en garanti, eller et såkaldt warrant-program, der betød, at grundlæggeren fik retten til inden for en aftalt periode at købe en andel af virksomhedens aktier tilbage til en på forhånd aftalt tegningskurs. Det har Pierre Legarth besluttet sig for at benytte sig af. Det betød, at han fra 27. januar 2016 sad på 44,6 procent af aktierne i pierre.dk Autolakering A/S.

Læs også: Fuld fart på ny lak-serie

I slutningen af maj i år blev det så klart, at tyske Intelligent Repair Solutions Group ville købe pierre.dk. Det tyske firma er det førende skadecenter til biler i Tyskland og er ejet af den schweizisk-baserede investorgruppe Ufenau Capital Partners AG.


Gennem sin karriere har Pierre Legarth sat sit præg på autobranchen på flere måder. Særligt kendt blev han, da han i en årrække kørte DTC-race, hvor han i to omgange opnåede en samlet tredjeplads. Men i de senere år har Pierre Legarth taget sin passion for motorer og fart til højere luftlag. For fire år siden tog han nemlig pilotuddannelsen til helikopter, og han forudser selv, at han kommer til at bruge mere tid i de tyndere luftlag:

- Min familie glæder sig selvfølgelig en del til, at jeg får mere fritid. Dertil bliver det skønt at få mere tid til at flyve min helikopter, som er verdens bedste terapi, fortæller Pierre Legarth.

Læs også: På jagt efter en anderledes lakering

Lakmanden betegner sig selv som ”semigammel”, men ser stadig enhver afslutning som starten på noget nyt. Fra sin post i bestyrelsen er han sikker på, at det nok skal gå firmaet godt:

- Jeg har en god mavefornemmelse i forhold til kerneforretningen i pierre.dk, der jo trods alt ikke er mit barn. Det er vigtigt, at man ikke blander følelser og forretning. Forretning kan være barsk og bør kun være en kassebetragtning – altså forstået på den gode måde, forklarer den jyske lakmand.

Flere mursten
Foruden lakvirksomheden pierre.dk, har den jyske grundlægger også sat sine optjente penge i mursten. Mere konkret drejer det sig om Pierre Legarth Holding A/S og det dertilhørende Pierre Ejendomme A/S, der har en samlet ejendomsportefølje på omkring 400 millioner kroner. Det er virksomheder, som Pierre Legarth får mere tid til og bruger dele af pengene fra salget på:

- En del af provenuet fra salget af pierre.dk bliver anvendt som byggesten i forbindelse med projektopførelse af boligejendomme på min hjemmebane i Kolding, siger han.
Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Værkstedsfejl giver politiets biler bremseproblemer

Forkert servicering har skabt problemer med bremserne i politiets biler i Nordsjælland og på Vestegnen. En politikreds har opsagt kontrakt med værkstedskæde.

Plus

Kalendere i en #metoo-tid

Flere firmaer er hoppet med på bølgen med tækkelige kalendere - bl.a. danske Bell Add, der har lavet en værkstedskalender under temaet “Pas på din bil mens du kan" og “Pas på dine kunder mens du kan".

Plus

Tiden løber fra de mobile rudeskift

Ajour med den danske autobranche

Plus

Specialister danner ny forening

Koed og Gørløse Autoimport, specialister i BMW og Mercedes, har stiftet Car Parts Specialists Union. Dermed genopstår det gamle DATI næsten.

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Ford kalder næsten halvanden million pickuptrucks tilbage

Glasvæg har øget kundeindsigten

Plus

Stenhøj DK gearer op på totalindretning

Efter kraftig vækst, med danske og internationale virksomhedsopkøb, er nye kræfter sat ind hos Stenhøj DK for i højere grad at blive totalleverandør og partner med de danske autohuse.

Plus

Brintrens af motorer skal udbredes på værkstederne

Hydrive tilbyder nu sine brint-rensemaskiner i et leasingkoncept til autobranchen med en ny Force Technology-rapport om virkningsgrad i hånden.

Plus

AutoBranchen Danmark ind til city

Plus

Værksted er begejstret

Det glæder BMW-specialisten Koed at have adgang til dele, det ellers kan være svært at få fat i.

Plus

Q&A Børge Madsen

Den netop forhøjede skrotpræmie er naturligvis godt for autoophuggerne, men den stigende brug af leasing- og delebiler trækker i den anden retning. DAG’s direktør Børge Madsen svarer på fem skarpe spørgsmål.

Her er de første uddannede taksatorer

Første hold af certificerede værkstedstaksatorer er klar fra Forsikringsakademiet.

Plus

Dieselbilen er langtfra død

Med de rigtige partikelsystemer vil dieselbiler også køre i fremtiden, når hysteriet har lagt sig, mener konsulent og systemekspert Dieter Schäbethal.

260.000 biler kører på sommerdæk i vintervejret

Rådet for Større Dæksikkerhed har offentliggjort tallene fra uge 4's dokumentation af danskernes valg af dæk til vinterkørsel. 10 procent af bilerne var udstyret med sommerdæk.

Plus 2

BMW vil sælge brugte dele

BMW-værksteder vil med salg af brugte reservedele forsøge af fastholde kunder hos deres mærkeværksteder.

Plus

Olieskift kan koste værkstedet dyrt

Plus

Glas-kobraen bliver sort

Wibotec lancerer en ny serie værktøj under navnet Black Cobra.

Mini-kran til autoruden med blot én mand

Plus

DEBAT: Ærlighed har svære kår

Skatteministeren er ekstrem fodslæbende, når det handler om at lukke skatte huller i bilbeskatningen, skriver Dansk Bilbrancheråd som svar på sidste uges debatindlæg.

Berigtigelse om svenske rudeskift

Plus 1

Glarmestre: Mobile rudeskift et sikkerhedsproblem

Forsikringsbranchen sætter ukritisk deres lid til mobile rudeselskabers dokumentation af kvaliteten i udendørs kalibrering og limning, mener Dansk Autoglas.

Plus

Svindel med prøveskilte

Træd varsomt, når det gælder brug af prøveskilte. En dom fra Østre Landsret viser, at der slås hårdt ned på omgåelser.

Plus

Dansk lakgrossist vil erobre Sverige

Lakgruppen vil være på forkant med sine brancheløsninger ved at udvide i en tid med stigende kædedannelse internationalt.

Danskerne ønsker bedre beskyttelse af data i biler

Ajour med den danske autobranche

Fuld fart på ny lak-serie

Spray til kosmetiske skader på især plastdele

Nyt superstål efter oldgammel opskrift

Nobelpris-vindende mirakelstof under kølerhjelmen

Karrosseritekniker godkender ny svejsemaskine til autoreparation

Ny lagerhal til Triscan bliver også den sidste

Ajour med den danske autobranche

Plus

Strammere regler for nybilsforhandlere

Plus

Positiv stemning i autobranchen

Plus 1

Konkurser i december

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løwener søger motiveret elev

Tre gange så stor risiko - varebilschauffører glemmer den ekstra bremselængde

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

Verdens første LED lamper med udskiftelige batterier

Flere hundrede liters Adblue tanke

Mercedes mindste er stor klasse – Biltorvet kører A180d

Dansk Procesventilation har færdiggjort central rengøringsløsning/støvsuger til EX-område

Borbet fælgnyhed fra Rally Centeret

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Centralstøvsuger til Skjern Papirfabriks nye flisfyrede dampkedel-anlæg

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning/filtrering af svejserøg fra robotcelle.

Resurs Bank klar i AutoDesktop

Kold tekniker med bløde værdier - Audi A6

Nyheder i AutoDesktop

Biltorvet jagter LeMans-vinder i vild Porsche

GEOVENT vil fokusere på kerneforretning

Sådan monteres bananformede spiralfjedre korrekt

Biltorvet søger studentermedhjælper

Autec fælgnyhed fra Rally Centeret

Få hjælp til din bogføring med Billy Bogføringshjælp

Produktnyhed fra DENIOS

SSI SCHÄFER udstiller på LogiMAT 2019

Originale Mercedes reservedele. Ingen fordyrende mellemled.

TECTYL får ny kædechef

Lige over grænsen – Ford Mustang Bullitt

Send til en kollega

0.186