23948sdkhjf

Autogenbruger vil ride med på den grønne bølge

De danske autoophug kan være med til at begrænse energiforbruget, og hos Schmiedmann i Sønderborg har man taget de første skridt.
SPARETIPS Engang i en fjern fortid var de fleste autoophug grønne, forstået på den måde, at bilerne blot stod udenfor, mens græsset voksede op imellem dem. Sådan er det som bekendt ikke længere, og i dag er der styr på miljøet og behandlingen af bilerne. Nogen går dog skridtet videre, og én af dem er Schmiedmann i Nordborg, som er blevet grønnere ved at være med i sammenslutningen Project Zero.

Ifølge hjemmesiden omtales ProjectZero visionen om et CO2-neutralt Sønderborg og omegn i 2029, som skal basere sig på bæredygtig vækst og nye grønne jobs. Visionen realiseres gennem energieffektivisering og omlægning af energiforsyning til Sønderborg egnens egne energikilder. Det forudsætter, at alle er med. Det vil sige borgere, virksomheder, butikker, landbrug, skoler, institutioner, uddannelsessteder, kommune samt forsyningsselskaber.

Bidrage
- Da vi stod for at skulle projektere den nye hal, var det jo oplagt at tænke energiforbruget ind i helheden. Ved at tage energitiltagene med fra første færd, kunne vi samtidig også opnå en billigere slutpris i forhold til en eventuel energirationalisering og efterisolering senere hen. Det talte også med, at vore afmonterede dele skal kunne tåle at ligge på lager uden at tage skade. Opbevares sensible dele i rum med store temperatursvingninger og dermed kondens, kan man ende med at have noget, der er blevet ødelagt under opholdet på hylderne. Endelig har vi jo alle et ansvar for miljøet, og merudgiften vil forholdsvis hurtigt tjene sig ind igen, siger Christian Jacobsen.

Tiltagene
Rent konkret er den nye hal bygget på en måde, så der er et stort naturligt lysindfald som muligt. Belysningen er ikke den vanlige type, men i stedet anvendes der LED High Bay Halarmaturer, som har et usædvanligt lille forbrug. De tændes udelukkende ved hjælp af lyssensorer, som automatisk også slukker lyset, når der er gået en kort periode.

- På den måde kan vi spare op mod 60 procent strøm, men også selve hallen er rigtig godt isoleret, og det vil betyde, at vi kan spare meget på budgettet, og dermed helt undgå lagerskader, siger Christian Jacobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109