23948sdkhjf

Fast kurs fremad for AUTIG

Årsmøde viste solid medlemsopbakning til brancheforeningens arbejde. Formanden og næstformanden har byttet plads.
BRANCHEFORENING Udstrakt kontinuitet prægede AUTIG’s 80. generalforsamling, men det blev alligevel til et generationsskifte på formandsposten, da direktør Jan F. Christensen fra Auto-G Randers afløste direktør Bernhard Nørby fra Walker Danmark i formandsstolen, hvor han havde siddet siden 2012. Bernhard Nørby fortsætter dog i bestyrelsen som næstformand.

Årsmødet blev afviklet som et heldagsarrangement fredag den 15. april på Rold StorKro ved Skørping. Foreningens årsmøde flytter efter tur rundt mellem landets fem regioner og i år var det i Region Nordjylland medlemmerne mødtes.

Valg

Der var traditionen tro ikke kampvalg om pladserne i AUTIG’s bestyrelse, og det var helt efter planen og egne ønsker, at de menige bestyrelsesmedlemmer Kalle Larsen fra Avant Denmark og tidligere Brink-direktør Kim Galsgaard trak sig fra bestyrelsesarbejdet.

Bestyrelsen blev suppleret op med to nye medlemmer, nemlig country sales manager Hans Godske fra Bosch og direktør Jens Nielsen fra J.N. Auto Parts, som begge har været suppleanter. Hans Godske har også været medlem af AUTIG’s repræsentantskab i adskillige år.

På suppleantposterne var der genvalg til Klaus A. Jørgensen fra Refako, Bjarne F. Thomsen fra Sydjydsk Reservedele og Michael Ullerup fra Eurodeal samt poster til to nye: Claus Biel-Knudsen fra Brink Towing Systems og Teis J. Nielsen fra Bosal,

Internetforbundne biler

Den velbesøgte generalforsamling lyttede til den afgående formands beretning, som tog udgangspunkt i en analyse af de aktuelle vilkår for leverandørerne i autobranchen. Der blev lovet hård konkurrence og ændrede forretningsmodeller, som en uundgåelig konsekvens af den teknologiske udvikling, der præger bilerne.

Et af de større afsnit i beretningen omhandlede internetforbundne biler. Allerede fra 2018 skal alle nye biler være forsynet med internetforbindelse og fra det tidspunkt kommer det til at gå stærkt, advarede Bernhard Nørby.

Bilfabrikkerne har med deres Extended Vehicle projekt et færdigt forslag til lovgiverne, og det forslag handler i bund og grund om at bevare uindskrænket kontrol over bilerne. AUTIG ønsker derimod, at bilernes data skal ligge på servere, der opererer på åbne, standardiserede platforme, som alle branchens aktører kan få adgang til.

Reparationsgrænsen

En anden sag der fortsat optager sindene i AUTIG, er reparationsgrænsen for trafikskadede biler og formanden erindrede om, at nedsættelsen i år trækker mindst 200 millioner kroner ud af reparationsmarkedet.

Yderligere mange biler med mindre skader vil falde for reparationsgrænsen på 65 procent og blive kasseret til skade for CO2-regnskabet og beskæftigelsen i branchen. Hvor mange ekstra biler der bliver tale om vil afhænge af, hvor stort prisfaldet på brugte biler bliver på grund af nedsættelsen af registreringsafgiften, idet reparationsgrænsen beregnes ud fra bilernes handelsværdi, men det ligger fast, at grænsen på 65 procent nu vil få effekt på en lavere værdi og vil medføre flere kasserede biler end ellers.

Der er almindeligt anerkendte beregninger for, at reparation af trafikskadede biler langt bedre kan betale sig for CO2-regnskabet end fremstilling af nye biler.

Gode nyheder

I beretningen var også gode nyheder til de mange AUTIG-medlemmer, der anvender foreningens webservice med opslag på registreringsnummer. Ambitionen om, at systemet skal forædles med perfektion for øje er tæt på at være opfyldt, og der er sat flere ressourcer ind på at opretholde det høje niveau gennem ugentlige opdateringer.

Webservicen blev introduceret for seks år siden og den er løbende blevet udviklet og forbedret. I dag er den et helt uundværligt værktøj for et stort flertal af foreningens medlemmer.

I nogle afsluttende bemærkninger fremhævede AUTIG-formanden det gode samarbejde med flere organisationer i Danmark. Der var også hilsner til samarbejdspartnere i AUTIG’s netværk i udlandet, som omfatter flere end 50 organisationer. Specielt blev der udtalt stor anerkendelse af indsatsen fra FIGIEFA i Bruxelles, der er en vigtig del af bolværket mod bilfabrikkernes mange forsøg på at afskærme markedet for at minimere mulighederne for de uafhængige leverandører.

Som dirigent sørgede en af branchens mest erfarne ledere, direktør John B. Iversen fra Triscan for, at foreningens vedtægter blev respekteret, og han havde ingen problemer med at bringe hverken regnskab, budget eller en kontingentforhøjelse gennem generalforsamlingen.

Hillingsø og Olsen

Mødedeltagernes ledsagere blev underholdt af den kendte skuespiller Ellen Hillingsø, mens generalforsamlingen fandt sted. Derefter stod den på netværkspleje for hele selskabet, og det foregik blandt andet i Thingbæk Kalkminer, hvor de gigantiske sale, som minen har efterladt, er dekoreret med kunst. Kalkminens akustik blev også testet af en hornspillende musiker fra Aalborg Symfoniorkester.

I traditionel AUTIG-stil sluttede årsmødet med en gallamiddag, underholdning og dans. Underholdningen stod det lokale nordjyske klenodie Allan Olsen for. Der var bragende bifald til den lune sanger, musiker og forfatter, som var på scenen i tre kvarter og helt sikkert fik udvidet fanskaren. Næste års generalforsamling i AUTIG finder sted den 28. april 2017 et sted i Region Syddanmark.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11