23948sdkhjf

Så hårdt er vintervejret ved biler

Det er ikke så lidt, biler skal igennem, når frosten melder sig.
HÅRDFØR Vintervejret er ikke godt for bilerne. Salt, småsten, vand og is genererer ekstra mange rustskader henover vinteren. Danske bilister skal forberede deres bil på vinteren. Kulde, sne, is og sjap kombineret med salt slider nemlig hårdt på bilerne – særligt hvis de ikke er beskyttet mod rust, oplyser Applus Bilsyn.

- Bilers karosseri tæres som regel allerede hårdt fra november og december, når den første sne og frost sætter ind. F.eks. slider det hårdt på bilerne, når sne først smelter for senere at fryse og blive til is på vejene. Sliddet på dem og risikoen for, at bund og hulrum angribes af tæring, er langt større netop nu. Har man ikke fået bilen gjort vinterklar og f.eks. givet den rustbeskyttelse, så kan der nemt opstå rustskader i denne periode, udtaler Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn, i en pressemeddelelse.

Forbered selv bilen
Danskerne kan imidlertid også gøre en hel del selv for at præparere bilen mod slid og rust. Applus Bilsyn anbefaler, at man vasker bilen hyppigt, helst med voks - også selvom bilen hurtigt bliver snavset igen. En ren og velplejet bil tørrer hurtigere og holder længere. Herudover foreslår bileksperterne, at bilejere, ved risikoen for minusgrader, hyppigt tjekker op på sprinklervæske og klimaanlæggets funktion, så man altid har et klart udsyn gennem ruderne.

- Andre tjekpunkter er vinduesviskere, sneskrabere og silikonespray til gummilisterne. Vil man være på den sikre side, eller kører man uden vinterdæk, kan man medbringe en skovl og sand til at kaste under dækkene, hvis bilen skulle køre fast i sneen, siger Per V. Rasmussen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25