23948sdkhjf

Privat bildeling tager fart i København

Mere populært blandt københavnere at dele bil med naboen, melder SnappCar.
BILUDLEJNING Flere og flere københavnere har opdaget fordelene ved privat biludlejning fremfor andre lignende løsninger, meddeler delebilsplatformen, SnappCar, der har specialiserer sig i peer2peer bildeling – en ordning, hvor private lejer ud til andre private. Her mærkes tendensen tydeligt. I 2015 nåede antallet af brugere op på over 20.000, hvilket svarer til en stigning på cirka 40 procent.

Særligt på Amager, Nørrebro og Østerbro er tjenesten populær. Her holder hovedparten af SnappCars brugere til. På landsplan ligger det samlede antal bildelere nu på 20.300, og privat bildeling er blevet spået til at blive endnu mere populært i fremtiden.

Kim Christensen er én af platformens mange brugere, som har opdaget fordelene ved at benytte en privat bildelingstjeneste:

- Jeg deler min bil gennem SnappCar, fordi jeg kan lide deletanken. I vores del af verden er det jo blevet sådan, at alle skal have alting. Hver mand sin bil, sit sommerhus, sin havetraktor og så videre. Der er store ressourcer at spare, hvis vi kunne blive lidt bedre til at dele. Ved at dele min bil, giver jeg en skærv til miljøet, møder en masse søde mennesker, og så betaler det for den benzin, jeg selv bruger, fortæller han.

En bil i Europa bliver i snit kun brugt én time om dagen, og ved at facilitere peer2peer bildeling, er det SnappCars håb både at bidrage til et grønnere og mere bæredygtigt samfund og at styrke det sociale sammenhold i lokalområderne. Når folk deler bil med naboen, reduceres antallet af biler i byerne og dermed også det samlede CO2-udslip. SnappCars vision mål er at reducere det samlede antal biler i Europa med én procent inden 2018.

De små biler er de mest populære

Det er især små city-biler fra eksempelvis Kia, Peugeot og Volkswagen, der populære blandt SnappCars brugere. Biler af den type er gode til småture i og omkring byerne, der kræver at man kan tage bilen fremfor bussen. Til de lidt længere ture, går brugerne typisk efter stationcars som Skoda Fabia med plads til mange passagerer eller et par indkøbsposer. Til de lidt større flyttelæs er det populært at leje en varevogn.

Aftale med If

Både som lejer og udlejer er man fuldt forsikret, når man benytter sig af en privat biudlejningstjeneste. I begyndelsen af januar underskrev SnappCar en aftale med If, der er Nordens største forsikringsselskab. Aftalen sikrer både lejer og udlejer fuldt ud, når bilen lejes gennem www.snappcar.dk , oplyser pressemedarbejder Rikke Oberlin Flarup.

Opkøbte MinbilDinbil

SnappCar blev grundlagt i 2011 af de to hollændere Victor van Tol og Pascal Ontijd, og tjenesten findes nu i Holland, Tyskland, Danmark og Sverige.

SnappCar er den næststørste bildelingstjeneste i Europa med 155.000 hollandske, danske, tyske og svenske brugere. I april 2015 opkøbte SnappCar den private biludlejningstjeneste MinbilDinbil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079