23948sdkhjf

Nyheder fra alverdens autobranche

Nyt om Mercedes, Porsche, VW, Ferrari og Audi.
Mercedes satser på Indien
Tyske Mercedes-Benz tager ekspansionen et skridt videre og udvider sit forhandlernetværk i mindre, indiske byer for at imødese den voksende velstand og forhåbninger om globale luksusmærker. Ti af Mercedes-Benz’s 15 nye salgssteder i landet åbnes således i udenfor de store byer, og producenten søger derved at vinde flere købere ved at være så tæt på dem som muligt. - Der er mennesker, der er købekraft, vores mærke er attraktivt, men der er ingen bilforhandlere, siger Roland Folger, direktør for den indiske afdeling af Mercedes-Benz. Mercedes solgte 10.201 biler i Indien sidste år, en stigning på 13 procent.

Porsche neddrosler to modeller
Selv et sportsmærke som Porsche bekymrer sig om brændstoføkonomi, CO2 og vægt. To populære sportsvogne, de sekscylindrede Boxster og Cayman, bliver nu nedskaleret til firecylindret versioner. Fra næste år vil de markedsføres som 718 Boxster og 718 Cayman. Ifølge Porsche vil begge modeller dog stadig være ligeså fulde af kraft som hidtil.

VW dropper slogan
Den skandaleramte tyske bilgigant VW har valgt at droppe sit slogan ”Das Auto”, der som bekendt slet og ret betyder Bilen. Det er nu ikke fordi kreativiteten og opfindsomheden når nye højder med det nye slogan, som ifølge Reuters blot kommer til at være ”Volkswagen”. Det skriver Reuters. Ifølge nyhedsbureauet er det som konsekvens af diesel-skandalen, at VW har valgt at droppe det korte slogan, som har været benyttet siden 2007. Ifølge Brandchef Herbert Diess fremstår Das Auto for arrogant og prætentiøst og VW har brug for at fremstå mere ydmyg som følge af dieselgate. Herbert Diess oplyser, at det nye slogan vil blive rullet ud trinvist i de forskellige lande verden over.

Ferrari kører ud af Fiats garage
Den italienske sportsvognsproducent Ferrari gennemførte 4. januar en u-vending på sin første handelsdag på Milano-børsen, efter at selskabet er blevet helt udskilt fra moderkoncernen Fiat Chrysler, idet aktien faldt fra åbningen. Fiat Chrysler fordelte 3. januar sin aktiepost på 80 procent i Ferrari til sine aktionærer, der modtog én Ferrari-aktie for hver ti aktier, de ejede i Fiat Chrysler. Ferrari stod i 2014 for omkring 12 procent af indtjeningen før skat i Fiat Chrysler, men har udgjort en noget større del af værdien, skriver Ritzau.

USA kræver milliarder af VW
USA kræver milliarder af den tyske bilkoncern Volkswagen for brud på amerikansk lov om luftforurening, oplyser justitsministeriet i Washington. Sagen er rejst i forlængelse af skandalen om snydesoftware i Volkswagens biler. Søgsmålet drejer sig om 600.000 biler, som ifølge amerikanske myndigheder er i strid med loven. En afdelingschef i justitsministeriet siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at sagen kan koste den tyske bilproducent milliarder af dollar.

Audi mod 60 modeller
Audi AG planlægger i 2016 at fortsætte sine store investeringer og lægge grundlaget for den fremtidige vækst. Sammen med fortsat proces- og omkostningsoptimering udgør planlagte investeringer mere end 22 milliarder kroner. Halvdelen af disse investeringer vil finde sted på fabrikkerne i Ingolstadt og Neckarsulm. Bilproducenten har også planer om at gå ind i et nyt markedssegment med en Audi Q2-model næste år. Derudover vil Audi præsentere efterfølgeren til Audi Q5 i 2016 og dermed fortsætte SUV historien. I 2018 vil Audis første serieproducerede batteri-elbil blive lanceret baseret på Audi e-tron quattro konceptbilen. I 2020 planlægger Audi at have udvidet sit modelprogram til at omfatte 60 forskellige modeller.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125