23948sdkhjf

Bilsalget har rundet de 200.000

Fra 1. januar til og med d. 19. december er der solgt 201.879 personbiler. Det er første gang, bilsalget bryder den magiske grænse.
REKORD - Det er nu 5. år i træk, at bilsalget ligger på et rekordhøjt niveau, som nu har rundet de 200.000, hvilket er ekstraordinært og en grænse, ingen troede, at man kunne runde. Det er nu allerede sket, med mindre end 10 dage tilbage af året. Det er flere faktorer, som er medvirkende til denne fantastiske udvikling. For det første er samfundsøkonomien i bedring, hvor de seneste tal for både BNP og beskæftigelsen viser en stigning, som har været stærk nok til at drive en fremgang på arbejdsmarkedet, hvor beskæftigelsen i den private sektor er steget med 66.000 personer siden 2012, siger adm. direktør i AutoBranchen Danmark, Jens Brendstrup, og fortsætter:

- Men det er igen leasing, som er den helt store drivkraft i dette års rekordsalg. Sidste år startede leasingtrenden for alvor, og det har bare fortsat videre i år. De mange leasingaftaler har især været afgørende for, at salget af større biler er højere sammenlignet med sidste år.

Forventninger om større biler

Danskerne har i længere tid købt større biler, og AutoBranchen Danmark vurderer, at tendensen mod større biler fortsætter i 2016, men at personbilsalget vil falde lidt i forhold til bilsalget i 2015.

- Jeg forventer, at danskerne vil købe endnu større biler i 2016 dels pga. en generel forbedring af samfundsøkonomien og måske endnu vigtigere, fordi afgiftslettelsen kun gælder de større biler. Det vil sige, at de større biler bliver relativt billigere. Vores forventning er ikke, at bilsalget vil stige, derimod forventer vi, at personbilsalget vil falde lidt i forhold til bilsalget i 2015 men stadig fastholde sig på et flot niveau, siger Jens Brendstrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25