23948sdkhjf

Bosch muliggør brug af apps under kørsel

Nu kan man anvende apps på sin smartphone, mens man kører bil - helt lovligt. Det er muliggjort med Bosch’s nye integrationsløsning.
TEKNOLOGI Med den nye løsning, døbt mySPIN, kan føreren både streame, navigere eller konsultere kalenderen på sin smartphone under kørslen. Integrationsløsningen tilbyder op mod 50 kompatible apps, som bl.a. Jaguar Land Rover samt flere kinesiske bilproducenter har taget godt imod. På sigt kan bilens egne data også integreres, så man foreslås et billigt sted at tanke, når brændstofniveauet er ved at være i bund.

Det fungerer ved, at mySPIN forbinder smartphonen med bilen, så man kan betjene den via touchskærmen i midterkonsollen - derfor slipper man altså for at række ud efter sin telefon.

Bosch har udvalgt og modificeret en række apps til kørselsbrug, og de fungerer med såvel iOS som Android (samt Windows på prototype-niveau). Antallet af apps, som tillader mySPIN-funktioner, er steget støt siden 2013 og ligger i dag tæt på 50 – tre gange så mange som sammenlignelige systemer kan mønstre.

Både kendte apps og apps fra nye iværksættere

Bosch har i udvælgelsen af apps særlig fokus på navigation og medie-applikationer såsom TomTom, Parkopedia, hotelseeker og Audials. Dermed begrænser selskabet imidlertid ikke sit samarbejde til kendte udbydere som TomTom, men søger i kraft af forskellige tilgange at sikre, at dels populære apps er til rådighed for brugerne, og dels at innovative, nye udbydere også får mulighed for at nå ud til bilisterne. Et eksempel på det sidste er såkaldte ’hackathons’, som Bosch arrangerer, hvor programmører, softwareudviklere, designere og projektledere i en kortere periode samarbejder intensivt om at skabe et softwareprogram. Ved siden af de eksterne samarbejder udvikler Bosch også selv apps som eksempelvis Drivelog.

Gør bilens egne data brugbare

I kraft af mySPINs struktur har den enkelte bilproducent til enhver tid fuld kontrol over, hvilke apps man ønsker at tilbyde sine kunder, hvad der skal ske med de tilgængelige oplysninger, og hvordan brugergrænsefladen skal designes. Alle apps, godkendt til mySPIN, er specielt udviklet til brug under kørsel. I fremtiden vil bilfabrikanter med mySPINs grænseflade også kunne trække på bilens egne data, så eksempelvis det aktuelle dæktryk eller brændstofniveau kan anvendes i applikationer. Hvis en tankstation i nærheden for eksempel tilbyder lave priser, kan chaufføren blive foreslået at tanke der, hvis brændstofmåleren registrerer, at der snart er behov for det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098