23948sdkhjf

Grønt lys til Porsche Mission E

Den første eldrevne Porsche bliver nu en realitet, efter bestyrelsen har godkendt projektet.
ELBIL Døbt ”Mission E”, søsættes Porsche’s elbilprojekt nu for alvor. Dermed indleder direktør Oliver Blume et nyt kapitel i sportsvognshistorien. Det er planen, at bilen skal komme på markedet i slutningen af dette årti.

Med Mission E bygger Porsche videre på den bæredygtige vækst. Alene i Zuffenhausen vil der blive skabt over 1000 nye arbejdspladser. Koncernen investerer over fem milliarder kroner omkring hovedsædet. I de kommende år vil der her blive opført et nyt lakereri og en selvstændig montagefabrik. Den eksisterende motorfabrik vil blive udbygget til produktionen af elmotorerne. Derudover vil den eksisterende karrosserifabrik blive udvidet. Hertil kommer andre investeringer eksempelvis i udviklingscentret i Weissach, som også foretages i denne forbindelse.

- Med Mission E sender vi et klart signal om mærkets fremtid. Med denne fascinerende sportsvogn vil Porsche selv i et mobilitetsunivers i stærk forandring forsvare sin plads i første række, siger Wolfgang Porsche, bestyrelsesformand for Porsche AG.

Konceptbilen Mission E havde premiere på IAA-biludstillingen i Frankfurt i september 2015. Især det yderst emotionelle design skabte opmærksomhed hos de besøgende. Den teknologiske konceptbil kombinerer fremragende præstationer med fremtidsorienteret anvendelighed i dagligdagen under stikordet ”E-Performance”. Den firedørs bil med fire enkeltsæder har en systemydelse på over 600 hk. Dermed kan bilen både levere en acceleration fra 0 til 100 km/h på under 3,5 sek. og en rækkevidde på mere end 500 km. Med en 800-volts-ladeenhed udviklet i eget regi og dobbelt så kraftig som de nuværende lynopladere har man allerede efter en opladningstid på 15 min. igen 80 % af rækkevidden til rådighed i litium-ion- batterierne, der er integreret i bilens bund. Som tilvalgsmulighed kan bilen ”tankes” trådløst via induktion gennem en spole, som er integreret i gulvet i garagen.

- Vi tilgår udfordringen med elektromobilitet på en konsekvent måde. Også når det gælder rent batteridrevne sportsvogne forbliver Porsche tro mod sin filosofi og tilbyder vores kunder den mest sportslige og avancerede model i segmentet, siger Oliver Blume.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189