23948sdkhjf

Bosal-katalysatorer får tysk miljømærke

Adskillige års udvikling af katalysatorer til især biler efter år 2000 har nu givet pote for tyske Bosal.
MILJØ Det tyske miljøagentur Blauer Engel har godkendt udstødnings- og katalysatorspecialisten Bosal til at bære mærket. Der er tale om Bosal Plus-katalysatorer af typen MOP00121, MOP00123, MOP00124, oplyser Blauer Engel selv. Bosal, der er en af de førende producenter af blandt andet udskiftningskatalysatorer, har, ifølge virksomheden selv, arbejdet målrettet på især Euro 4-biler. Det vil sige, at Bosal har fået godt fast i biler fra især år 2000 og op til i dag.

Noget af det, Blauer Engel især lægger fokus på, er behandlingen og brugen af ædelmetaller. Det kaldes også en katalysators wash coat, og det er denne kemiske sammensætning, der især er afgørende for, at en katalysator kan omdanne NOx til N2 samt CO2. Ralf Meisel, er ansvarlig for marketing hos Bosal Deutschland, og udtrykker udviklingen sådan her i en pressemeddelelse:

- Til vores udskiftningskatalysatorer, der nu er certificeret med Blauer Engel, er vi afhængige af konsekvent brug af højeffektive keramiske substrater med OEM washcoat-teknologi. Det er en af årsagerne til, at vi har fået fat i markedet for Euro 4-motorer, udtaler Ralf Meisel.

Strenge testkrav
Hvis et produkt af denne type skal kunne påklistres det tyske miljømærke, kræver det flere ting. For det første skal katalysatoren bestå standarden RAL-UZ 184, der beskriver de nødvendige kriterier for udskiftningskatalysatorer. Dertil kommer også en række emissionstest, også kendt som ECE R103. Sammen med de kriterier kigger Blauer Engel så også på, funktionalitet og genanvendelse. Og her konkluderede miljøagenturet så, at Bosals brug af ædelmetaller ikke overskred emissionskravene, og samtidig bruger Bosal ’grønne’ og keramiske fibermåtter, som er nødvendige for at sikre at de behandlede stoffer i katalysatoren mindsker risikoen for kræft og andre luftvejssygdomme. Blauer Engel og Bosal understreger fælles, at kun certificerede katalysatorer kan anses for at være sikre.

Blauer Engel omfatter og undersøger løbende mere end 12.000 produkter fra mere end 1500 producenter verden over.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078