23948sdkhjf

Pris på bilforsikringer i bund

På et år er priserne på bilforsikring skruet ned med op til 50 procent.
FORSIKRING På et år er priserne på bilforsikring skruet ned med op til 50 procent. Det viser en analyse foretaget af sammenligningsportalen Samlino.dk.

Samlino.dk har sammenlignet priser på kaskoforsikringer for to forskellige profiler blandt de seks største forsikringsselskaber, der til sammen sidder på knap 70 procent af markedet.

Hård konkurrence

Gennemsnitsfaldet for alle selskaberne er på 19 pct. IF står for den største reduktion på samlet 48 pct. for de to profiler.

"Vi oplever en skærpet konkurrence, og det er ingen hemmelighed, at bilen i mange husstande er den dyreste forsikring og derfor også den, der kan motivere folk til at skifte selskab. For os åbner det mulighed for, at kunden flytter andre forsikringer med over, så derfor er bilkunder meget attraktive," udtaler Steven M. Christensen, leder af produkt og privat hos IF, i et skriftligt svar til Børsen.

Til sammenligning har Tryg samlet reduceret prisen med cirksa 13 procent, og Topdanmark samlet reduceret prisen med cirka 26 procent, ifølge Samlino-analysen.

Færre skader og mere sikre biler har betydet, at If har ændret på prisstrukturen. Det betyder, at en stor del af kunderne oplever lavere priser, lyder det fra Steven M. Christensen.

"Vi har i slutningen af 2014 ændret vores prisstruktur via en ny og opdateret Motortarif. Vi har bl.a. introduceret mikrotarifering, således at vi får indkalkuleret de mere forudsigelige risici. Det er de generelt mere sikre veje og biler med øget sikkerhedsudstyr, som f.eks. automatisk nødbremsesystem, der medfører færre skader og mindre risici, og som betyder at en stor del af kunderne oplever lavere priser," skriver han.

Faldet vil fortsætte

Hos Samlino.dk oplever direktør Kristian Pitzner-Jørgensen, at standardpriserne på bilforsikring er blevet lavere.

"Analysen bekræfter, hvad vi hører fra både selskaberne og vores brugere, nemlig at det er blevet billigere at forsikre sin bil. Derudover har der været en tendens til at tilpasse forsikringerne, så de inkluderer en god og enkel standarddækning, men ikke alt mulig andet, og i stedet tilbyde tilvalgsordninger, hvilket også er med til at give lavere standardpriser," siger Samlino-direktøren.

"Der er konsensus om, at priserne vil blive ved med at falde i 2016," siger Kristian Pitzner Jørgensen


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094