23948sdkhjf

Ferrari får eget bilhus i Danmark

Formula Automobiles nye domicil tegnes af Årstiderne Arkitekter og skal ligge i Kgs. Lyngby.
ÅBNING Det nye eksklusive bilhus kommer til at huse Danmarks officielle importør af Ferrari og Maserati og er beliggende ud til Helsingørmotorvejen, hvor motorvejen passerer DTU i Kgs. Lyngby.

Bilhusets arkitektur er diskret, næsten minimalistisk, med henblik på at henlede fokus på de eksklusive biler, der udstilles og forhandles her.

Bygningen rummer både parkering, værksted, showroom samt en kontorafdeling og kantine; i alt 5000 kvadratmeter samlet i et enkelt volumen, der er komponeret af tre hovedelementer. Øverst svæver parkeringshuset, en mørk, delvist transparent skive. Midt i skiven findes taghaven, som et overraskende grønt element mellem bilerne. Herunder ligger en indskudt kontoretage med kig direkte ned til værkstederne og til de aktiviteter, der foregår der.

I stueplan findes værkstedet og det store showroom, der med sine dobbelthøje glasfacader fremstår lyst, åbent og indbydende, og med sin diskrete enkelhed overlader al opmærksomhed til de udstillede hestekræfter, der er synlige fra flere sider.

Der er i arkitekturen arbejdet indgående med detalje og dagslys, og i projektet er indarbejdet en lang række bæredygtige tiltag; for eksempel grønt, bevokset tag og solcelle-anlæg. Årstiderne Arkitekter har tidligere tegnet bilhuse for blandt andet BMW og Mercedes-Benz.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094