23948sdkhjf

Metal Rally-elever bankede DM-feltet

De bedste lærlinge kørte hurtigere end prof-feltet ved årets Metal Rally-finale i Hobro.
FINALELØB I bidende kulde satte flere rally-grønne elever ved Metal Rally-finalen i lørdags garvede rally-kørere til vægs. Det skete, da ti Metal Rally finalehold, bestående af næsten uprøvede lærlinge, kørte to gennemkørsler på en af DM-prøverne, henlagt til Applus’ parkeringsplads, i DASU-kørernes finalebrag ved DASU-mesterskaberne i klubrally.

- Jeg er superstolt af ”ungernes” præstationer, siger Metal Rally-tovholder og tidligere Sjællandsmester i klubben Viking Auto Sport, Henriette Juel Bruhn. Hun kan fortælle, at 15-20 procent af de unge, der prøver rally via Dansk Metals og DASUs Metal Rally-events, faktisk bliver medlem af de danske motorsportsklubber, fordi de har fået blod på tanden ved de simple skole-rallyer.

Fælles præmiemiddag

Den forløbne sæson er der afviklet ni Metal Rally-events rundt om på landets tekniske skoler, hvor mere end 450 elever har afprøvet deres evner i en klubrallybil. Enten bag rattet eller som kortlæsere i Metal Rallys to Ford Fiesta ST150.

Ford-bilerne har holdt godt
Hver af de to i år indkøbte Fiesta ST150 har blot fået service og nye Yokohama-dæk for hvert andet løb – de har kørt på samme kobling, bremseskiver og -klodser, fortæller mekanikerparret Kenneth Bebe og Kenneth Lanzky, der begge kører rally selv.
Dermed har Ford-bilerne, der reelt har kørt 10 gange så meget som andre deciderede klubrallybiler, holdt væsentlig bedre end Metal Rallys tidligere Peugeot-biler 106 og 206.

Ved hver event er et vinderhold kåret, og det var disse ti hold, som DASU og Dansk Metal havde inviteret til dyst med udgangspunkt hos Skoda/Renault Hobro sammen med DASU-”profferne” og med præmieoverrækkelse sammen med DASU DM-feltet på Nysumbanen under en præmiemiddag om aftenen.

Skolereform betød færre deltagere

Henriette Juel Bruhn og mekanikerteamet Kenneth og Kenneth, med efternavnene Bebe og Lanzky, samt Majken Kidmose, Dansk Metal, har i år oplevet elevforfald, som tilskrives skolereformen og de skærpede adgangskrav. Eksempelvis deltog kun en fjerdedel unge i år i Nykøbing Falster sammenlignet mod sidste år (21 mod 101).

- Det ærgrer os selvfølgelig lidt, at færre elever deltog i år. Skolerne vil næste år udbyde Metal Rally bredere end blot til grundforløbet. Til gengæld har eleverne, vi har haft med, været meget engagerede og generelt kørt godt – med få undtagelser. Og det er fedt at få sms’er og mails her efter finalen med tak fra de unge, hvoraf flere skriver at de er gået i seng med et stort smil på læben, siger Henriette Juel Bruhn.

De ti finalehold og vindere
1 Nicolai Anagaard/Kenni Andersen, Skjern Tekniske Skole (vindertid: 2.08)
2 Martin Romeo Brinkaa/Sabrina Heskjær, EUC Nordvestsjælland (Holbæk)
3 Jonas Jakobsen/Aske Sørensen, Mercantec Viborg

Lasse Stænger Holst/Nicolai Anagaard, SDE Vejle
Kevin Rich/Mathias Lauesen, EUC Nord (Frederikshavn)
Jesper Andersen/Jonas Løvskov, UC Holstebro
Søren Pedersen/Thomas Nielsen, Mercantec Viborg
Emil Christensen/Simon Jensen, CELF Nykøbing Falster
Lasse Bjørboe/Martin Niemi, Roskilde Teknisk Skole
Mads Sejsbo/Jesper Johnsen, TEC Hvidovre




















Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094