23948sdkhjf

Shell på vej med bilkoncept

Sammen med flere specialister er oliegiganten i gang med at designe og bygge en bil til bykørsel.
PROJEKT Det er ikke ubetydelige samarbejdspartnere, som Shell har slået sig sammen med i sit første bilprojekt. Gordon Murray Design, der er et velkendt navn inden for Formel 1-verdenen og ingeniørfirmaet Geo Technology, der har stor ekspertise inden for både biler og motorcykler.

Shell har døbt konceptet Project M, og sigter efter at fremlægge ambitiøse løsninger på de udfordringer, som samfundet står overfor i forhold til mobilitet og energi. Shell vil skabe en bil, der kan hjælpe forbrugeren med at rejse rundt mere effektivt samtidig med at der bliver sparet på energien. For en stor udfordring for samfundet bliver, at der frem mod 2050 kommer dobbelt så mange biler på vejene, hvilket vil svare til 2 milliarder biler, holdt sammen med at folk flytter ind til byerne. Herudover har elbiler en stadigt større rolle i fremtiden, men eksperter forudser også, at fossile brændstoffer ikke forsvinder lige foreløbig, og Shell vil derfor forsøge at gøre den traditionelle forbrændingsmotor mere energieffektiv og mindre forurenende.

Project M-bilen skal ikke i produktion, men skal skabe en simpel, praktisk og global løsning. Målet er at reducere driftsomkostninger på en bil, samt at være sikker og superkompakt alt imens CO2-udslippet skal ligge væsentligt lavere sammenholdt med traditionelle biler.

Vil man selv have en lille del i projektet, kan man indsende idéer til Shell og deltage i en konkurrence.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093