23948sdkhjf

Dæktest sælger dæk

Test, varemærker og vejforhold tæller i salget. Og gør det selv-folk vender ofte dækkene forkert, viser en undersøgelse.
RÅD Forud for den kommende vintersæson planlægger mange danskere at købe nye dæk. Men hvilke faktorer skal kunderne egentlig tænke på, når de står i butikken? Goodyear har i en ny undersøgelse spurgt dækeksperter i hele landet om deres bedste råd ved køb af nye vinterdæk.

382 forhandlere, der indgår i Goodyear Dunlops TestDriver-program i hele Danmark, har i september i år svaret på, hvad der er det vigtigste for bilister at være opmærksom på, når de køber vinterdæk. Svaret er klart: Det allervigtigste er karakteren i magasinernes test.

- Vi er helt enige med forhandlerne i, at det er en udmærket fremgangsmåde at tjekke, hvad magasinerne siger, når man skal købe dæk. Hvis man kører med den forkerte type dæk, kan det få alvorlige konsekvenser for bilens køreegenskaber, da dækkene er den eneste kontakt, du har med vejen. Herudover er det også altid en god idé for kunderne at stille spørgsmål og få gavn af dækforhandlernes viden, når det er tid til at planlægge indkøb af nye vinterdæk, siger Karin Senning, Nordic Senior Brand Manager hos Goodyear Dunlop.

Typiske gør det selv-fejl

Goodyear har også spurgt dækforhandlerne, hvilke almindelige fejltagelser, de oftest oplever bliver begået, når danskerne selv skifter dæk uden professionel hjælp. Fire ud af ti adspurgte dækforhandlere svarede, at mange af dem, der skifter dæk derhjemme, ofte pumper op til for lavt dæktryk. Desuden svarer 28 procent vender dækkene forkert, hvilket modvirker dækkets optimale egenskaber og kan forringe sikkerheden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095