23948sdkhjf

Bilforhandlere frifundet for skattesvindel

Fire bilforhandlere var anklaget for i en årrække at have fusket med afgifter for millionbeløb. De er alle frifundet.
DOM Direktør Henrik Bollerslev fra Lindholm Biler i Viborg og Børge Sørensen fra BS Automobiler i Ørum blev sammen med to medanklagede torsdag frifundet i en omfattende sag om fusk med afgifter i forbindelse med parallelimport af biler.

Svindlen skulle være sket i perioden november 2006 til september 2009. Her var mændene anklaget for at have snydt statskassen for over 15 millioner kroner. Sagen har været flere år undervejs og kom til offentlighedens kendskab, da kontoret hos Lindholm Biler i Viborg blev ransaget af et stort opbud af politi- og skattefolk .

Anklagemyndigheden mente ifølge TV MidtVest, at mændene holdt priserne kunstigt lave på de importerede biler.

Det gjorde de ifølge anklagerne ved, at indkøbsprisen blev sat urealistisk lavt. Men til gengæld blev prisen på ekstraudstyret sat meget højt. Da ekstraudstyret ikke er belagt med afgifter, giver det samlet en lavere pris, oplyser tv-stationen.

Henrik Bollerslev og de medanklagede har under hele sagen nægtet sig skyldig - og retten i Aalborg valgte at gve ham medhold.

- Retten lagde afgørende vægt på, at der ikke ved afhøringen af udenlandske vidner er holdepunkter for en antagelse af, dels at der er truffet en aftale om overflytning, dels at de talmæssige sammenhænge, der ligger til grund, efter disse vidners opfattelse ikke er fyldestgørende, skriver retten i en pressemeddelelse.


Dømt i landsretten
Henrik Bollerslev er for nylig blevet dømt i en lignende sag. I september i år blev han af Vestre Landsret idømt 10 måneders fængsel, som dog ikke skal afsones, hvis han i stedet udfører 150 timers samfundstjeneste.

Her blev han fundet skyldig i svindel i forbindelse med parallelimport af amerikanske biler.

Men Retten i Aalborg mente altså ikke, at der var beviser for svindlen i den aktuelle sag og frifandt Henrik Bollerslev og de tre andre.

Anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til, om frifindelsen skal ankes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078