23948sdkhjf

Stenhøj utilfreds med regnskab

Trods stigning i såvel overskud som omsætning, kalder selskabets ledelse årsregnskabet ”utilfredsstillende.”
Løft Stenhøj Gruppen med hovedsæde i Barrit ved Juelsminde har netop offentliggjort årsregnskabet for året 2014/15, der sluttede 30. juni 2015.

Overskuddet før skat blev på 14,0 millioner kroner mod 9,9 millioner kroner året før, en stigning på 4,1 millioner kroner svarende til godt 40 procent. Omsætningen blev på 646,6 millioner kroner mod 602,4 millioner kroner året før, en stigning på 44,2 millioner kroner svarende til godt 7 procent

I en pressemeddelelse hedder det, at selskabets ledelse betegner årets resultat som mindre tilfredsstillende, idet forventningen til årets resultat ikke til fulde blev indfriet. Udviklingen i forhold til året før er dog glædelig, og selskabet forventer, at den positive udvikling fortsætter i indeværende regnskabsår. Dette skal ikke mindst ses i lyset af de seneste års øgede omkostninger til markedsføring og produktudvikling, og alle selskaber i Gruppen har de senere måneder haft en forholdsvis høj ordreindgang, så ledelsen ser overordnet lyst på resultatet af indeværende års aktiviteter.

Stenhøj Gruppen har ved udgangen af regnskabsåret 2014/15 opnået en soliditet på 30 procent, hvilket er meget tilfredsstillende og udtryk for en solid virksomhed, der definitivt har kastet skyggerne fra kriseårene fra sig.

Stenhøj Gruppen beskæftiger i dag omkring 540 medarbejdere, heraf ca. 165 i Barrit.

Skærpet priskonkurrence

Koncernens udenlandske aktiviteter har generelt set leveret fornuftige resultater, mens det største danske selskab, Stenhøj A/S i Barrit (produktion og salg af løftere og kompressorer), har lagt endnu et særdeles udfordrende år bag sig. Selskabets resultat er i væsentlig grad påvirket af tilbageholdende investeringsaktivitet på stort set alle markeder samt en skærpet priskonkurrence. Dette har resulteret i en lavere omsætning end forventet, hvorfor årets resultat også er påvirket af omkostninger i forbindelse med kapacitetstilpasninger.

Selskabet forventer at forbedre resultatet i indeværende år som følge af lavere fremstillingsomkostninger som følge af de tidligere gennemførte væsentlige investeringer i produktionsudstyr og væsentlige produktionsrationaliseringer, men forventer et underskud i indeværende år. I det efterfølgende år forventes et positivt resultat.

Nyt samarbejde

Stenhøj A/S har i årets løb intensiveret samarbejdet med det tyske søsterselskab autop. En attraktiv produktpalette og en stærk salgsorganisation betyder, at samarbejdet med de store tyske bilmærker VW, Porsche, BMW og Mercedes udvides, og det samme gælder også for Bentley og Jaguar/Landrover. Senest har koncernen modtaget en ordre på 128 undergulvsløftere til Jaguar/Landrovers fabrik i England, en ordre, der er blandt de største i koncernens historie.

I Danmark betjenes det danske automotive marked af Stenhøj DK og det industrielle marked af Stenhøj Kompressor. I det forgangne regnskabsår er det endnu engang lykkedes at forbedre overskuddet, og det forventes, at denne udvikling fortsætter i indeværende år.

Varetager det samlede salg

Stenhøj DK varetager det samlede salg og service til de danske værksteder. Optimering og indretning af værksteder er væsentlige områder, der kræver den stærkeste rådgivning. Stenhøj DK råder over mange års erfaring med værkstedsindretning, og med en attraktiv produktpalette både indenfor løftere, men også indenfor andre produktområder som dækmaskiner, 4-hjulsudmåling, bremseprøvestande m.v. sikres kunden den optimale løsning.

Stenhøj Kompressor varetager salg og service inden for trykluft, både i Danmark og udlandet. Stenhøjs mangeårige erfaring inden for dette forretningsområde samt de anerkendte produkter gør, at kunden også her får den bedste rådgivning og totalløsning. bauer
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11