23948sdkhjf

Fuldautomatisk farve-blander fungerer

En ny maskine kan blande farver fuldstændig nøjagtigt og doserer ti gange mere nøjagtigt end ved den manuelle dosering.
FARVEBLANDING Enhver i autolakeringsbranchen oplever at komme lidt for meget af en tonefarve i, når farverne doseres manuelt. Når det sker, skal der kompenseres ved at hælde mere i af de andre farver. Situationen, hvor man ved småskader kommer til at blande mere, end man egentlig skal bruge, er lige så kendt. Men uanset om det er den ene eller anden situation, skal der smides dyr lak i kemicontaineren.

Derfor er perfekt farvetilpasning en af de allervigtigste ting ved reparationslakering. At ramme rigtigt første gang kræver flere ting. Ikke blot skal den rigtige farve rammes, men de enkelte tonefarver skal også blandes i de helt rigtige forhold. Derfor har firmaet PPG, i samarbejde med det franske firma Fillion Technologies, været med til at introducere en fuldautomatisk maskine kaldet Daisy Wheel (tusindfryd), der helt af sig selv kan blande den korrekte farve og tilmed i den rigtige mængde. PPG har som de første i Scandinavian installeret to maskiner på lakeringsværkstederne hos Atracco AB i Sverige.

Langt mere nøjagtig
Kombinationen af den fuldautomatiske blandemaskine Daisy, PPG laksystemer og Nexa Autocolor hører det med at blande forkert og for lave for meget fortiden til. Maskinen er altid 100 procent nøjagtig og er i stand til at dosere ti gange mere nøjagtigt, end det er fysisk muligt med den manuelle dosering.

Frigiver tid til andre opgaver
En anden fordel ved Daisy Wheel er, at de sparede syv til ti minutter kan bruges til at få flere biler gennem værkstedet, og det øger både produktivitet og indtjening. Hvis der eksempelvis blandes ti farver dagligt, vil den daglige tidsbesparelse ligge på omkring halvanden time om dagen, eller hvad der svarer til op mod otte timer ugentligt.

Primært til de større
Den nye maskine er mest interessant for store og mellemstore autolakererier, som minimum blander otte til ti farver dagligt. En ekstra bonus ved Daisy Wheel er, at de i flere tilfælde end hidtil vil være muligt at sprøjte kant-til-kant, da maskinen doserer farverne langt mere præcist. Derved spares materialer og arbejdstid på at lave udsprøjtninger for at sikre et tilfredsstillede slutresultat.

Satser på Skandinavien
De to første maskiner er installeret i Scandinavian. Men PPG har haft særdeles positive erfaringer med Daisy Wheel i Tyskland, hvor der foreløbigt er mere end 55 maskiner installeret med PPG’s to laksystemer PPG og Nexa Autocolor. De første maskiner blev installeret i begyndelsen af 2014. I de kommende måneder forventer PPG og Fillion Techniologies at installere flere maskiner, og her satses der specielt på det svenske, danske og norske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236